Τέμπη: Επεισόδια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη- Αναίτια χρήση χημικών και κρότου λάμψης- Προσαγωγές και συλλήψεις (vid)

 Τέμπη: Επεισόδια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη- Αναίτια χρήση χημικών και κρότου λάμψης- Προσαγωγές και συλλήψεις (vid)
💡 AI Summary by Libre

Επεισόδια ξέσπασαν στο Σύνταγμα το μεσημέρι του Σαββάτου μετά τις συγκεντρώσεις για τα 3 χρόνια από την τραγωδία των Τεμπών.

Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών, κρότου λάμψης και προχώρησε σε 174 προσαγωγές και 11 συλλήψεις, ενώ υπήρξαν αναφορές για καταστολή και σε δημοσιογράφους.

Παράλληλα, στη Θεσσαλονίκη ομάδα κουκουλοφόρων πέταξε μολότοφ και προκάλεσε φωτιές, με την αστυνομία να απαντά με χημικά και πετροπόλεμο.

Σε επεισόδια στη Θεσσαλονίκη, αστυνομικός επιτέθηκε σε φωτορεπόρτερ, ενώ οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης μετά τη συγκέντρωση.

Επεισόδια σημειώθηκαν στο Σύνταγμα το μεσημέρι του Σαββάτου (28/02), λίγο μετά την ολοκλήρωση των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας για τα 3 χρόνια από την τραγωδία των Τεμπών. Η ένταση επικράτησε μεταξύ αστυνομικών της ΕΛ.ΑΣ. και διαδηλωτών που βρίσκονταν στο συλλαλητήριο.

Αστυνομικοί καταδίωξαν διαδηλωτές, έκαναν χρήση χημικών και προχώρησαν σε προσαγωγές και συλλήψεις.


Κρότου λάμψης έριξαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ στην “ουρά” μπλοκ της διαδήλωσης.


Πλήθος κόσμου αποδοκίμασε τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ. Επίσης, όπως μετέδωσε το MEGA, τα ΜΑΤ έκαναν αναίτια χρήση χημικών κατά δημιογράφων και φωτορεπόρτερ.


Η στιγμή των επεισοδίων στο Σύνταγμα μετά το συλλαλητήριο στα Τέμπη:

Από το νεότερο απολογισμό της ΓΑΔΑ, έχουν γίνει έως τώρα 174 προσαγωγές εκ των οποίων 11 συλλήψεις (τέσσερις εξ αυτών πριν γίνουν τα επεισόδια για κατοχή βεγγαλικών και ένας για αεροβόλι πιστόλι).


Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη

Επεισόδια σημειώθηκαν στη Θεσσαλονίκη, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συγκέντρωσης για την τραγωδία στα Τέμπη, όταν ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε στις αστυνομικές δυνάμεις.



Σύμφωνα με πληροφορίες, άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους πέταξαν βόμβες μολότοφ προς τους αστυνομικούς, ενώ έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.


Μάλιστα, στη Θεσσαλονίκη αστυνομικός επιτέθηκε σε φωτορεπόρτερ.


Ακολούθησε πετροπόλεμος, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να απαντούν κάνοντας χρήση χημικών και κρότου-λάμψης.

thessaloniki-tempi-mak
thessaloniki-tempi-1_2

Σχετικά Άρθρα