Πάτρα:Πάνω από 600 περιστατικά μέθης, τραυματισμών και ξυλοδαρμών
Το επίσημο φινάλε με την καύση του Καρνάβαλου έβαλε την τελεία στο πρόγραμμα του Πατρινού Καρναβαλιού, όμως η διασκέδαση στην Πάτρα συνεχίστηκε αδιάκοπα μέχρι να χαράξει.
Λίγο πριν και λίγο μετά το πρώτο φως της ημέρας, το κέντρο της πόλης παρέμενε σε ρυθμούς γιορτής, με τους επισκέπτες και τους κατοίκους να απολαμβάνουν τη μαγεία της κορύφωσης του καρναβαλιού.
Σε αυξημένη ετοιμότητα βρισκόταν ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, που είχε στήσει Σταθμό Πρώτων Βοηθειών στην πλατεία Γεωργίου, στον χώρο του Έσπερου.
Με περισσότερους από 180 εθελοντές Σαμαρείτες–Διασώστες, Ναυαγοσώστες, εθελοντές Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας, καθώς και εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό, λειτουργούσε ένα πλήρως οργανωμένο υπαίθριο ιατρείο με πέντε ειδικά διαμορφωμένες σκηνές και κατάλληλο εξοπλισμό.
Ο υπεύθυνος των Σαμαρειτών και Ναυαγοσωστών, Δημήτρης Χαλιώτης, ανέφερε ότι μόνο την Παρασκευή και το Σάββατο καταγράφηκαν 223 περιστατικά, κυρίως μέθης και τραυματισμών. Την Κυριακή ο αριθμός αυξήθηκε σημαντικά, καθώς περίπου 400 άτομα πέρασαν από το υπαίθριο ιατρείο, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή σε νοσοκομεία.
Σημειώνεται ότι αύξηση υπήρχε και στα περιστατικά ξυλοδαρμών τη νύχτα της Κυριακής προς τα ξημερώματα της Δευτέρας, γεγονός που επιβάρυνε ακόμη περισσότερο το έργο των εθελοντών.