Μπραντ Πιτ: Από την Ύδρα στη Νέα Μάκρη τα γυρίσματα της ταινίας του

 Μπραντ Πιτ: Από την Ύδρα στη Νέα Μάκρη τα γυρίσματα της ταινίας του
💡 AI Summary by Libre

Η νέα ταινία του Μπραντ Πιτ γυρίζεται στη Νέα Μάκρη από τις 11 έως τις 13 Μαρτίου, με γυρίσματα σε διάφορες τοποθεσίες της περιοχής.

Η παραγωγή απασχολεί περίπου 200 άτομα και υλοποιείται από την εταιρεία OneFor Μονοπρόσωπη ΙΚΕ, θυγατρική της BLONDE A.E., με άδεια του Δήμου Μαραθώνος.

Προβλέπονται τεχνικές παρεμβάσεις, όπως αντικατάσταση λαμπτήρων, και ανταποδοτικά οφέλη προς τον Δήμο, όπως κλιματιστικά και ηλεκτρολογικό υλικό αξίας έως 3.000 ευρώ.

Η Νέα Μάκρη καθιερώνεται ως νέος διεθνής κινηματογραφικός προορισμός, ενισχύοντας το ενδιαφέρον για τη χώρα σε μεγάλες παραγωγές του εξωτερικού.

Άρωμα… Χόλιγουντ αποκτά και η Νέα Μάκρη μετά την Ύδρα, καθώς εντός Μαρτίου συνεχίζονται εκεί τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Μπραντ Πιτ, ο οποίος βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες.

Η παραγωγή, που υλοποιείται στη χώρα μας από την εταιρεία OneFor Μονοπρόσωπη ΙΚΕ, θυγατρική της BLONDE A.E., μεταφέρει το κινηματογραφικό σκηνικό σε παραθαλάσσιο σημείο της ανατολικής Αττικής, επιβεβαιώνοντας πως ολοένα και περισσότερες μεγάλες διεθνείς παραγωγές επιλέγουν την Ελλάδα για τα γυρίσματά τους.

Πού θα γίνουν τα γυρίσματα

Η παραγωγή έχει λάβει την απαιτούμενη άδεια από τον Δήμος Μαραθώνος για γυρίσματα στη Νέα Μάκρη από το βράδυ της Τετάρτης 11 Μαρτίου έως και την Παρασκευή 13 Μαρτίου.

Τα γυρίσματα δεν περιορίζονται σε ένα μόνο σημείο, αλλά επεκτείνονται σε διαφορετικές τοποθεσίες της περιοχής, μεταξύ των οποίων:

  • Το ξενοδοχείο Nireus Hotel
  • Ο Ναυτικός Όμιλος Νέας Μάκρης
  • Η οδός Αγίου Κωνσταντίνου
  • Η οδός Αεροπορίας
  • Η Λεωφόρος Μαραθώνος

Το βασικό γύρισμα στο Nireus Hotel έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 12 και την Παρασκευή 13 Μαρτίου, με ολιγόλεπτες στάσεις κυκλοφορίας μόνο κατά τη διάρκεια των λήψεων.

Την Παρασκευή 13 Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν επίσης σκηνές στον Ναυτικό Όμιλο, καθώς και σκηνή με όχημα ταξί εν κινήσει, σε διαδρομή από το ξενοδοχείο μέσω της οδού Αεροπορίας προς τη Λεωφόρο Μαραθώνος, χωρίς διακοπή της κυκλοφορίας.

200 άτομα στην παραγωγή – Ανταποδοτικά οφέλη για τον Δήμο

Στα γυρίσματα αναμένεται να συμμετάσχουν περίπου 200 άτομα, ενώ η εταιρεία έχει αναλάβει:

  • Τα μέτρα ασφαλείας
  • Την ενημέρωση κατοίκων και επαγγελματιών
  • Την πλήρη αποκατάσταση των χώρων μετά το πέρας των λήψεων

Στο πλαίσιο των τεχνικών αναγκών, προβλέπεται και αντικατάσταση ψυχρών λαμπτήρων με θερμούς σε συγκεκριμένο σημείο, με πλήρη κάλυψη κόστους από την παραγωγή.

Ως αντάλλαγμα για τη χρήση κοινόχρηστων χώρων, θα προσφερθούν στον Δήμο Μαραθώνος:

  • Δύο μονάδες κλιματισμού 12.000 BTU
  • Λαμπτήρες LED και ηλεκτρολογικό υλικό συνολικής αξίας έως 3.000 ευρώ

Η Ελλάδα συνεχίζει έτσι να εδραιώνεται ως ελκυστικός προορισμός για διεθνείς κινηματογραφικές παραγωγές, με τη Νέα Μάκρη να μπαίνει δυναμικά στον παγκόσμιο κινηματογραφικό χάρτη.

Σχετικά Άρθρα