Κορυδαλλός: Ξεκαθάρισμα λογαριασμών το πιθανότερο κίνητρο για τη χειροβομβίδα-Δημογλίδου: Στη γειτονιά υπάρχουν παραβατικά άτομα

 Κορυδαλλός: Ξεκαθάρισμα λογαριασμών το πιθανότερο κίνητρο για τη χειροβομβίδα-Δημογλίδου: Στη γειτονιά υπάρχουν παραβατικά άτομα
💡 AI Summary by Libre

Άγνωστοι πέταξαν χειροβομβίδα αμυντικού τύπου στον Κορυδαλλό, προκαλώντας ισχυρή έκρηξη και ζημιές σε έξι αυτοκίνητα και παρακείμενα διαμερίσματα.

Οι αρχές εκτιμούν πως το κίνητρο ήταν ξεκαθάρισμα λογαριασμών για ναρκωτικά, ενώ ερευνώνται άτομα με παραβατικό παρελθόν στη γειτονιά.

Η περιοχή αποκλείστηκε και το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών περισυνέλεξε υπολείμματα της χειροβομβίδας για περαιτέρω έρευνα.

Οι δράστες αναζητούνται, ενώ οι αστυνομικοί συλλέγουν βιντεοληπτικό υλικό και εξετάζουν στοιχεία για να αποσαφηνίσουν τον αριθμό και τη διαδρομή τους.

Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα της Πέμπτης στον Κορυδαλλό όταν άγνωστοι δράστες πέταξαν χειροβομβίδα αμυντικού τύπου στη συμβολή των οδών Πελοποννήσου και Δελφών.

Το κίνητο σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της ΕΛΑΣ φαίνεται να είναι ξεκαθάρισμα λογαριασμών για υπόθεση ναρκωτικών. Ερευνώντας και οι αρχές την υπόθεση διαπίστωσαν ότι στο συγκεκριμένο σημείο μένει ένα άτομο το οποίο έχει σχέση με νυχτερινό μαγαζί όμως συγγενικο του πρόσωπο που μένει στην ίδια πολυκατοικία είχε εμπλοκή με κλοπές αλλά και με υπόθεση ναρκωτικών.

Όλη τη νύχτα οι αστυνομικοί ερευνούσαν αν μπορεί να πρόκειται για ξεκαθάρισμα ανθρώπων της νύχτας όμως όλα δείχνουν να καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι το κίνητρο ήταν τα ναρκωτικά.

Τι συνέβη

Η ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε κάδο απορριμμάτων και προκάλεσε υλικές ζημιές σε έξι σταθμευμένα Ι.Χ. αυτοκίνητα, ενώ το ωστικό κύμα έσπασε τζάμια σε διαμερίσματα ισογείου και πρώτου ορόφου παρακείμενης πολυκατοικίας.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις τις αστυνομίας και του τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ), από όπου και περισυνελέγησαν υπολείμματα της χειροβομβίδας και η περόνη. Η περιοχή έχει αποκλειστεί σε ακτίνα τουλάχιστον 4-5 οικοδομικών τετραγώνων.

Οι δράστες τράπηκαν σε φυγή και αναζητούνται.

Μαρτυρία κατοίκου της περιοχής

Κάτοικος της περιοχής μιλώντας σήμερα το πρωί σε τηλεοπτικά συνεργεία περιέγραψε τα πρώτα λεπτά μετά την ισχυρή έκρηξη που αναστάτωσε τη γειτονιά. Όπως λέει «γύρω στις 3 παρά 20 ακούστηκε ένας δυνατός κρότος. Πετάχτηκα από τον ύπνο μου, σαν να κουνήθηκε το σπίτι. Βγήκα έξω και άκουσα φωνές και άσχημα λόγια. Κάποιος γείτονα φώναζε άσχημα λόγια και άρχισαν να χτυπούν οι συναγερμοί των αυτοκινήτων. Μπήκα μέσα γιατί φοβήθηκα».

Και συμπλήρωσε: «Είχε έρθει η αστυνομία σε ένα συγκεκριμένο σπίτι εδώ στην Πελοπόννησο, όπου έγινε η έκρηξη. Από εκεί και πέρα δεν γνωρίζουμε κάτι άλλο».

Δημογλίδου: Υπάρχουν στοιχεία με παραβατικό παρελθόν στη γειτονιά

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου, ανέφερε ότι «οι αστυνομικοί και από το ελληνικό FBI αναζητούν αν υπάρχει παρελθόν σε άτομα που βρίσκονται στην περιοχή, όχι απαραίτητα κοντά στην οικία που έγινε η έκρηξη».

Όπως πρόσθεσε, «υπάρχει για κάποια άτομα παραβατικό παρελθόν στη γειτονιά χωρίς να μας έχει καταγγελθεί κάτι για μεταξύ τους διαφορές».

Παράλληλα, σύμφωνα με την ίδια, εξετάζονται τα υπολείμματα της χειροβομβίδας προκειμένου να προκύψουν στοιχεία που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στον δράστη ή στους δράστες, καθώς δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα ο αριθμός των ατόμων που συμμετείχαν.

«Δεν είναι ξεκάθαρο πώς οι δράστες έφτασαν στο σημείο, για αυτό και οι αστυνομικοί αναζητούν βιντεοληπτικό υλικό για την έκρηξη», πρόσθεσε η κ. Δημογλίδου.

Σχετικά Άρθρα