Ακριβότερο κατά 30% το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης – Που κυμαίνονται οι τιμές
✨Η Τσικνοπέμπτη πλησιάζει με καταναλωτές να αγοράζουν κρέας, αλλά οι αυξημένες τιμές περιορίζουν τη ζήτηση και τις αγορές πολλών νοικοκυριών.
✨Το κόστος του γιορτινού τραπεζιού εκτιμάται αυξημένο έως 30% σε σύγκριση με πέρσι, με καταναλωτές να προτιμούν πιο οικονομικές επιλογές κρέατος όπως χοιρινό και πρόβειο.
✨Οι τιμές του πρόβειου κυμαίνονται από 7,50 έως 11,90 ευρώ, ενώ το χοιρινό κοστίζει από 6 έως 7,50 ευρώ το κιλό, σύμφωνα με κρεοπώλες της κεντρικής Ελλάδας.
✨Το μοσχάρι καταγράφει τη μεγαλύτερη αύξηση τιμής φτάνοντας τα 16 ευρώ το κιλό, ενώ τα λουκάνικα κοστίζουν από 5 έως 8 ευρώ ανάλογα με το είδος κρέατος.
Αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για την Τσικνοπέμπτη, με τους καταναλωτές να βγαίνουν ήδη στην αγορά για να προμηθευτούν κρέας και τα απαραίτητα για το καθιερωμένο γιορτινό τραπέζι. Ωστόσο, φέτος η κινητικότητα αναμένεται πιο συγκρατημένη, καθώς οι αυξημένες τιμές λειτουργούν αποτρεπτικά για πολλά νοικοκυριά.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις κρεοπωλών, το κόστος του τραπεζιού της Τσικνοπέμπτης θα είναι αυξημένο έως και κατά 30% σε σύγκριση με πέρσι, γεγονός που αναγκάζει αρκετούς καταναλωτές να περιορίσουν τις αγορές τους ή να στραφούν σε πιο οικονομικές επιλογές.
Όπως μεταδίδει το STAR Κεντρικής Ελλάδας, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στον κλάδο επισημαίνουν ότι η άνοδος των τιμών αποτελεί κάτι «φυσικό και επόμενο», αποδίδοντάς την στο γενικότερο κύμα ακρίβειας που επηρεάζει τόσο τις πρώτες ύλες όσο και το κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων.
Στις αγορές της κεντρικής Ελλάδας και όχι μόνο, οι καταναλωτές φέρεται να επιλέγουν χοιρινό και πρόβειο κρέας.
- Το πρόβειο κρέας, ανάλογα με το κομμάτι κυμαίνεται από τα 7,50 ευρώ έως τα 11,90 ευρώ.
- Χοιρινά, ντόπια, ελληνικής προέλευσης κυμαίνονται στα 6 ευρώ με 7,50 ευρώ.
- Τα λουκάνικα, ανάλογα με το είδος του κρέατος, αν έχουν δηλαδή μόνο μοσχάρι ή μόνο χοιρινό ποκίλλουν από 5 έως 8 ευρώ.
- Τέλος, κρεοπώλης αναφέρει ότι το μοσχάρι είναι αυτό που έχει καταγράψει τη μεγαλύτερη αύξηση στην τιμή των τελευταίων ετών αγγίζοντας τα 16 ευρώ το κιλό.