Αμβούργο: Άνδρας άρπαξε γυναίκα και έπεσαν στις γραμμές του μετρό
Σοκ έχει προκαλέσει στο Αμβούργο ένα τραγικό περιστατικό στο μετρό, όπου ένας άνδρας και μία γυναίκα σκοτώθηκαν όταν παρασύρθηκαν από συρμό σε αποβάθρα σταθμού.
Το συμβάν έγινε γύρω στις 22:00 στον σταθμό Wandsbek-Markt της γραμμής U1. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο άνθρωποι βρίσκονταν χωριστά στην αποβάθρα.
Τη στιγμή που έμπαινε το τρένο στον σταθμό, ο άνδρας φέρεται να άρπαξε τη γυναίκα και να την έσυρε στις γραμμές, με αποτέλεσμα και οι δύο να τραυματιστούν θανάσιμα.
Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν σε γερμανικά ΜΜΕ ότι ο άνδρας κινούνταν κατά μήκος της αποβάθρας πριν επιτεθεί αιφνιδιαστικά σε γυναίκα που στεκόταν εκεί, τραβώντας την μαζί του στο κενό μπροστά από τον συρμό, που έφθανε την ώρα εκείνη στο σταθμό του μετρό. Οι πληροφορίες αυτές δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί επισήμως από την αστυνομία.
Οι Αρχές κάνουν λόγο για υπόνοια ανθρωποκτονίας, με την υπόθεση να περνά στα χέρια της ειδικής μονάδας ανθρωποκτονιών LKA 41 της αστυνομίας. Τα στοιχεία ταυτότητας των δύο θυμάτων δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί, ενώ παραμένουν άγνωστα τα κίνητρα και το υπόβαθρο του περιστατικού. Οι αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού έλαβαν ψυχολογική υποστήριξη από ειδικούς.
Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για να αποσαφηνιστούν πλήρως οι συνθήκες του περιστατικού, ενώ περισσότερες πληροφορίες αναμένονται μετά την ολοκλήρωση της ταυτοποίησης των θυμάτων και τη συλλογή πρόσθετων μαρτυριών.