Μερτς: Ανακούφιση στο Βερολίνο μετά την αλλαγή στάσης Τραμπ για τη Γροιλανδία
Ικανοποίηση για την αναδίπλωση της Ουάσιγκτον στο ζήτημα της Γροιλανδίας εξέφρασε ο καγκελάριος της Γερμανίας Φρίντριχ Μερτς, χαιρετίζοντας την αλλαγή στάσης του Ντόναλντ Τραμπ, έπειτα από μια περίοδο έντονων ανησυχιών για ενδεχόμενη ρήξη στο ΝΑΤΟ.
Ο Γερμανός καγκελάριος, μιλώντας σε δημοσιογράφους προσερχόμενος στην έκτακτη σύνοδο κορυφής των ηγετών της ΕΕ στις Βρυξέλλες, τόνισε ότι η απόφαση του Αμερικανού προέδρου συμβάλλει στην εκτόνωση της έντασης και στην αποκατάσταση της διατλαντικής ισορροπίας.
«Είμαι πολύ ευγνώμων που ο πρόεδρος Τραμπ πήρε αποστάσεις από τα αρχικά σχέδιά του για κατάληψη της Γροιλανδίας. Είμαι επίσης ευγνώμων που απέφυγε να επιβάλει επιπρόσθετους δασμούς από την 1η Φεβρουαρίου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Φρίντριχ Μερτς.