Αγρίνιο: Σοκ από την εν ψυχρώ εκτέλεση προέδρου κοινότητας- Η ερωτική αντιζηλία, φόβοι για αντίποινα

 Αγρίνιο: Σοκ από την εν ψυχρώ εκτέλεση προέδρου κοινότητας- Η ερωτική αντιζηλία, φόβοι για αντίποινα

Σοκ και βαθιά αναστάτωση επικρατούν στο Αγρίνιο μετά την εν ψυχρώ δολοφονία 50χρονου προέδρου κοινότητας, ο οποίος έπεσε νεκρός ύστερα από καρτέρι θανάτου που του έστησε συγχωριανός και στενός του φίλος. Το φονικό σημειώθηκε σε αγροτική περιοχή έξω από τα Μεσάριστα και έχει σημάνει συναγερμό στις Αρχές, λόγω φόβων για αντίποινα.

Το καρτέρι και οι τρεις πυροβολισμοί

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, ο 44χρονος δράστης χρησιμοποίησε καραμπίνα και πυροβόλησε τρεις φορές το θύμα την ώρα που βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του. Τα σπασμένα τζάμια που βρέθηκαν στο οδόστρωμα μαρτυρούν ότι οι πρώτοι πυροβολισμοί έπεσαν ενώ το όχημα κινούνταν.

dolofonia aitoloakarnania

Ακολούθως, το αυτοκίνητο διένυσε ανεξέλεγκτη πορεία περίπου 100 μέτρων και κατέληξε σε χωράφι, αποφεύγοντας από καθαρή τύχη δεύτερη τραγωδία, καθώς παραλίγο να παρασύρει γυναίκα που βρισκόταν στην περιοχή.


Μια σχέση που κατέληξε σε αιματηρή σύγκρουση

Οι δύο άνδρες διατηρούσαν στενή φιλική σχέση επί σειρά ετών, η οποία είχε επεκταθεί και σε επαγγελματικό επίπεδο, καθώς ο 50χρονος είχε προσλάβει τον 44χρονο ως εργάτη στα χωράφια του. Κάτοικοι της περιοχής περιγράφουν ότι περνούσαν μεγάλο μέρος της ημέρας μαζί, ωστόσο με τον καιρό η σχέση αυτή δηλητηριάστηκε από συνεχείς καβγάδες και έντονες αντιπαραθέσεις.

Κατά μαρτυρίες, στο παρελθόν είχε σημειωθεί ακόμη και σοβαρό επεισόδιο ξυλοδαρμού, το οποίο δεν καταγγέλθηκε ποτέ στις Αρχές.

Το επικρατέστερο σενάριο που εξετάζεται αφορά ερωτική αντιζηλία, με μια γυναίκα να φέρεται ως «μήλο της έριδος».


Η ομολογία: «Ελάτε να με πάρετε, εγώ το έκανα»

Λίγη ώρα μετά τη δολοφονία, ο 44χρονος επικοινώνησε ο ίδιος με την Αστυνομία, ομολογώντας την πράξη του. «Ελάτε να με πάρετε, είμαι στο σπίτι μου. Εγώ τον πυροβόλησα. Αν δεν το έκανα εγώ, θα το έκανε αυτός», φέρεται να δήλωσε.

Συνελήφθη άμεσα και κρατείται στην Ασφάλεια, όπου φέρεται να κατέθεσε αναλυτικά περιγράφοντας καρέ καρέ τα γεγονότα, ισχυριζόμενος ότι φοβήθηκε και προχώρησε πρώτος στη χρήση όπλου, θεωρώντας ότι και το θύμα ήταν οπλισμένο.

Φόβοι για βεντέτα

Η υπόθεση έχει θέσει τις Αρχές σε επιφυλακή, με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων ανδρών της ΟΠΚΕ, να φυλάσσουν τα σπίτια των δύο οικογενειών λόγω φόβων για αντίποινα.


Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για το περιστατικό:

Συνελήφθη, σήμερα το πρωί, σε περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού και του Αστυνομικού Σταθμού Γαβαλούς, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράβαση του νόμου για τα όπλα.

Ειδικότερα, σήμερα το πρωί, μετά από τηλεφωνική ενημέρωση, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού και του Αστυνομικού Σταθμού Αιτωλικού, μετέβησαν σε περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας, όπου εντόπισαν ένα αυτοκίνητο στο εσωτερικό του οποίου βρίσκονταν νεκρός ένας ημεδαπός άνδρας, που έφερε τραύματα από όπλο.

Στη συνέχεια μετά από τηλεφωνική κλήση του κατηγορούμενου στον Αστυνομικό Σταθμό Γαβαλούς, οι αστυνομικοί μετέβησαν στην οικία του και τον συνέλαβαν, ενώ κατάσχεσαν ένα κυνηγετικό όπλο το οποίο τους παρέδωσε, ως το όπλο του εγκλήματος.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στο Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Μεσολογγίου, που διενεργεί την προανάκριση, ενώ ο τόπος του εγκλήματος ερευνήθηκε από το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Αιτωλίας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιτωλοακαρνανίας.