Απάντηση Καρυστιανού στον Σκαρίπα: “Ατυχής ανακοίνωση”, αιχμές για τη χρονική συγκυρία
Με ανάρτησή της στα social media, η Μαρία Καρυστιανού τοποθετήθηκε δημόσια απέναντι στις δηλώσεις του Δημήτρη Σκαρίπα, ο οποίος είχε συμμετάσχει –όπως ανέφερε– στη νομική ομάδα που χειρίζεται τη δίκη για την τραγωδία των Τεμπών.
Σύμφωνα με όσα επισημαίνει η κ. Καρυστιανού, οι τοποθετήσεις του κ. Σκαρίπα συνιστούν «ατυχή ανακοίνωση», ενώ ξεκαθαρίζει ότι η μεταξύ τους συνεργασία ήταν «υποτυπώδης» και είχε λήξει ήδη από τον Δεκέμβριο του 2025.
Με τον τρόπο αυτό επιχειρεί να αποσαφηνίσει το πραγματικό εύρος και τη χρονική διάρκεια της σχέσης τους, διαψεύδοντας εμμέσως εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν από πρόσφατα δημοσιεύματα.
Παράλληλα, η κ. Καρυστιανού αφήνει σαφείς αιχμές για τον χρόνο και τον τρόπο με τον οποίο προβλήθηκαν οι δηλώσεις του πρώην συνεργάτη της από τα μέσα ενημέρωσης.
Η ανάρτηση της Καρυστιανού
«Για την αποκατάσταση της αλήθειας . Με αφορμή την ατυχή ανακοίνωση του κ. Σκαρίπα, δικηγόρου, τον οποίο μου είχε συστήσει η πληρεξούσια δικηγόρος μου, κ. Γρατσία για παροχή πρόσθετης υποστήριξης, η οποία όμως δεν υλοποιήθηκε παρά τα πολλά νομικά ζητήματα που κλήθηκα να αντιμετωπίσω και αναδείξω στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, καθότι η συνδρομή του περιορίστηκε σε 3 ή 4 παραστάσεις για δίκες που είναι ακόμη σε εξέλιξη, δηλώνω ότι ακόμη και αυτή η υποτυπώδης μεταξύ μας συνεργασία έληξε στα μέσα Δεκεμβρίου 2025, όπως του δήλωσα ξεκάθαρα σε συνομιλία που επεδίωξα μαζί του. Όσα λοιπόν αναφέρει στη δήλωση του είναι ανακριβή και για αυτό αποκρούστηκαν άμεσα, ακριβώς διότι “προβλημάτισαν” οι λόγοι αυτής της “ξαφνικής” προβολής τους».