Νέο σκάνδαλο χειραγώγησης αγώνων μπάσκετ στις ΗΠΑ- Οι παίκτες που ελέγχονται

 Νέο σκάνδαλο χειραγώγησης αγώνων μπάσκετ στις ΗΠΑ- Οι παίκτες που ελέγχονται

Λίγους μόλις μήνες μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου παράνομου στοιχηματισμού στο NBA, ένα νέο, εκτεταμένο κύκλωμα έρχεται στο φως, αυτή τη φορά με επίκεντρο το κολεγιακό μπάσκετ των Ηνωμένων Πολιτειών. Η υπόθεση, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα, αγγίζει τόσο το NCAA όσο και διεθνή πρωταθλήματα, αποκαλύπτοντας τη διεύρυνση της χειραγώγησης αγώνων πέρα από τα σύνορα των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του NBC, πέρα από τον Τέρι Ροζίερ, ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση ως κατηγορούμενος για παράνομα κέρδη από στοιχηματισμό, οι Ομοσπονδιακοί Εισαγγελείς απήγγειλαν βαριές κατηγορίες σε βάρος ακόμη 20 ατόμων για φερόμενη χειραγώγηση αγώνων.

Οι κατηγορίες, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αφορούν στημένα παιχνίδια τόσο στο NCAA όσο και στο πρωτάθλημα μπάσκετ της Κίνας, για αγώνες που διεξήχθησαν στις σεζόν 2023-24 και 2024-25, γεγονός που προσδίδει στην υπόθεση διεθνή διάσταση.

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους βρίσκονται και πολλά ονόματα πρώην παικτών του κολεγιακού μπάσκετ, στοιχείο που εντείνει τον προβληματισμό για το εύρος του κυκλώματος. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, εμπλεκόμενοι φέρονται να είναι οι:

Αλμπέρτο Λαουρεάνο, Αρλάντο Άρνολντ, Σιμεόν Κότλ, Κέβιν Κρος, Μπράντλεϊ Εζεγουίρο, Σον Φούλτσερ, Κάρλος Χαρτ, Μαρκίζ Χέιστινγκς, Σεντκουέιβιους Χάντερ, Ουμάρ Κουρεϊσί, Ντα’Σιν Νέλσον, Ντίμοντ Ρόμπινσον, Κάμιαν Σελ, Νταϊκουέιβιον Σορτ, Έιριον Σίμονς και Τζέιλεν Τέρι.