Ο Φαραντούρης του… Τσίπρα, από τον Κασσελάκη στην Καρυστιανού μέσω Ευρωβουλής;
Μόνο καλά λόγια είχε να πει η Μαρία Καρυστιανού για τον ευρωβουλευτή του -για πόσο ακόμα;- ΣΥΡΙΖΑ Νικόλα Φαραντούρη στη συνέντευξή της στο Kontra Channel, όπου επιβεβαίωσε πλήρως ότι το νέο κόμμα προετοιμάζεται ταχέως, χωρίς ωστόσο να είναι βέβαιο, όπως είπε, ότι θα ηγηθεί η ίδια.
«Δεν είναι ξεκάθαρο αν θα ηγηθώ εγώ του σχήματος. Ο λαός θα δείξει τον ηγέτη από όλες τις διαδικασίες, ακολουθώντας αυτό που λέει το μέσα του. Αυτό το κίνημα που ξεκίνησε αυθόρμητα και οδηγήθηκε εδώ και ο τελικός στόχος που είναι η κάθαρση της χώρας και είναι ανιδιοτελής. Αυτό το κίνημα, οι άνθρωποι που θα το αγκαλιάσουν θα δείξουν και τον ηγέτη τους. Για το όνομα του κόμματος δεν θα κάνω ανακοινώσεις, θα δείξει» είπε και αναφερόμενη στο πρόσωπο του κ. Φαραντούρη είπε τα εξής: «Γνώρισα από κοντά τον κ. Φαραντούρη, έχω μόνο θετικά να πω. Είναι γνώστης, ήταν θετικός στο να μας βοηθήσει να οργανώσουμε την εκδήλωση για το άρθρο 86. Χαίρομαι που υπάρχουν πολιτικοί που αγκαλιάζουν κινήσεις σαν και αυτή που έχει ως βασικό αίτημα την κάθαρση».
Ο Νικόλας Φαραντούρης δεν κρύβει εσχάτως ότι είναι σε επικοινωνία με την Μαρία Καρυστιανού, αν και δεν αποκαλύπτει τις προθέσεις του. Εφόσον το νέο κόμμα ιδρυθεί (ακούγεται ότι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν στην τρίτη “μαύρη” επέτειο της τραγωδίας των Τεμπών στις 28 Φεβρουαρίου), τότε αρκετοί θεωρούν πιθανό ότι ο ευρωβουλευτής θα ανεξαρτητοποιηθεί και θα εγκαταλείψει τον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να ενταχθεί στο σχήμα, ίσως και σε ηγετική θέση.
Το ενδιαφέρον -αλλά διόλου παράδοξο έτσι όπως έχουν ρευστοποιηθεί τα πάντα- είναι ότι ο αναμφίβολα επιστημονικά άξιος και δραστήριος ευρωβουλευτής θα διανύσει, εφόσον επαληθευτούν οι φήμες, ταχύτατα την πορεία από το πρώτο think tank του Αλέξη Τσίπρα και την υποψηφιότητά του στη μονοεδρική της Κεφαλονιάς, το 2023, στο στενό περιβάλλον του Στέφανου Κασσελάκη (την περίοδο της προεδρίας του στην Κουμουνδούρου) και τελικά στο κόμμα Καρυστιανού.
Ούτε στην Κουμουνδούρού, ούτε στη Λεωφόρο Αμαλίας θα είναι ικανοποιημένοι προφανώς από αυτές τις μετακινήσεις…
Τι δηλώνει για τις φήμες
«Καλοδεχούμενο» χαρακτήρισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νικόλας Φαραντούρης, τη δημιουργία κόμματος από την Μαρία Καρυστιανού, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνει την προσχώρησή του σε αυτό.
Σημειώνεται πως το βράδυ της Δευτέρας (5.1.25) η Μαρία Καρυστιανού ανακοίνωσε τη δημιουργία νέου κόμματος και μίλησε με θερμά λόγια για τον Νικόλα Φαραντούρη: «Τον γνώρισα από κοντά, έχω μόνο θετικά να πω. Είναι γνώστης, ήταν θετικός στο να μας βοηθήσει να οργανώσουμε την εκδήλωση για το άρθρο 86. Χαίρομαι που υπάρχουν πολιτικοί που αγκαλιάζουν κινήσεις σαν και αυτή που έχει ως βασικό αίτημα την κάθαρση».
Ο ίδιος βρέθηκε καλεσμένος το πρωί της Τρίτης στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και όταν ρωτήθηκε σχετικά σημείωσε πως είναι «καλοδεχούμενο» ένα κόμμα με την εμπλοκή της Μαρίας Καρυστιανού και όπως είπε χαρακτηριστικά «έχει κάθε δικαίωμα».