Σέρρες: Σταματούν οι έρευνες εθελοντών για τον διοικητή της Πυροσβεστικής – “Ψάχνουμε στα τυφλά”

 Σέρρες: Σταματούν οι έρευνες εθελοντών για τον διοικητή της Πυροσβεστικής – “Ψάχνουμε στα τυφλά”

Χωρίς αποτέλεσμα συνεχίζονται οι έρευνες των δυνάμεων της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και εθελοντικών ομάδων στο όρος Μπέλες και στην ευρύτερη περιοχή, για τον εντοπισμό του διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Άνω Ποροΐων, Κωνσταντίνος Γκίνης, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου.

Οι αναζητήσεις ξεκίνησαν την Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου, μετά τη δήλωση εξαφάνισης από τη σύζυγό του. Από τότε, οι ομάδες ερευνούν συστηματικά διαδρομές στο βουνό που συνήθιζε να ακολουθεί ο 45χρονος, χωρίς ωστόσο να εντοπιστεί κάποιο στοιχείο. Μάλιστα, μία επιπλέον διαδρομή που δεν περιλαμβανόταν στις συνηθισμένες του και προέκυψε από δεδομένα στο cloud του smartwatch του, δεν οδήγησε μέχρι στιγμής σε κάποιο εύρημα.

Από την ανάλυση των στοιχείων του ρολογιού, οι αρχές διαπίστωσαν ότι τις τελευταίες ημέρες πριν από την εξαφάνισή του ο 45χρονος κοιμόταν ελάχιστα — μόλις δύο με τρεις ώρες τη νύχτα — ενώ το τελευταίο βράδυ είχε κοιμηθεί περίπου μία ώρα και δεκαπέντε λεπτά.

Παράλληλα, σημείωμα που βρέθηκε στην τσέπη σακακιού του από τη σύζυγό του, στο οποίο αναγράφονταν τα ονόματα της ίδιας και των δύο παιδιών τους με τη φράση «σ’ αγαπώ», δεν έφερε ημερομηνία. Έτσι, δεν μπορεί να προσδιοριστεί αν γράφτηκε παλαιότερα και είχε ξεχαστεί ή αν συντάχθηκε λίγο πριν φύγει από το σπίτι.

Αποχωρούν προσωρινά οι εθελοντές

Εθελοντές και μέλη διασωστικών ομάδων που συμμετέχουν στις έρευνες εκφράζουν κόπωση και απογοήτευση, επισημαίνοντας ότι οι αναζητήσεις γίνονται ουσιαστικά «στα τυφλά». Όπως αναφέρουν, μοναδικό στοιχείο παραμένει η συνήθειά του να περπατά στο βουνό, χωρίς να υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο ίχνος που να κατευθύνει τις έρευνες.

Λόγω της Πρωτοχρονιάς, οι εθελοντικές ομάδες αναμένεται να αποχωρήσουν προσωρινά από το πεδίο και να επιστρέψουν τις επόμενες ημέρες. Αντίθετα, οι δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής θα συνεχίσουν τις έρευνες, με τη συνδρομή εκπαιδευμένων σκύλων και drones, προκειμένου να επανεκτιμηθεί η κατάσταση με την έναρξη του νέου έτους.

Υπενθυμίζεται ότι ο 45χρονος έφυγε από το σπίτι του το πρωί της 23ης Δεκεμβρίου οδηγώντας ένα Toyota RAV4, ασημί χρώματος, με αριθμό κυκλοφορίας ΕΡΜ 4499, όχημα που ανήκει στη μητέρα του. Την ημέρα της εξαφάνισης φορούσε δύο λεπτά μπουφάν σκούρου μπλε και πετρόλ, γκρι πουλόβερ, μαύρη κοντομάνικη μπλούζα polo με λαχανί ρίγα στον γιακά, μαύρο παντελόνι με φερμουάρ στα πλαϊνά και μαύρα αθλητικά παπούτσια.
ΠΗΓΗ