Δολοφονία Παπαδοπούλου: Νέα αποκάλυψη που καίει τον γιο της – Το προφίλ του 60χρονου, τα χρέη και οι καβγάδες
Αύριο Τρίτη (30.12.2025) αναμένεται να απολογηθεί ο γιος της Ελένης Παπαδοπούλου, της συζύγου πρώην υπουργού, που κατηγορείται ότι νάρκωσε την 87χρονη μητέρα του, την έκαψε ζωντανή μέσα στο σπίτι της στο Κολωνάκι και φέρεται να έπαιζε θέατρο για 4 ολόκληρα χρόνια.
Ο λόγος για τον 60χρονο γιο του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Παπαδόπουλου, που αύριο αναμένεται να απολογηθεί για την άγρια δολοφονία της μητέρας του. «Έχει κλείσει η υπόθεση και δεν υπάρχει κάποιο θέμα. Θα το κάνουμε θέατρο τώρα; Τι λέτε; Ένα ατύχημα έγινε από τσιγάρο. Η έρευνα έχει κλείσει και έχουν βγει τα πορίσματα», έλεγε στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» ο γιος της 87χρονης Ελένης Παπαδοπούλου.
Αυτή ήταν η πρώτη του αντίδραση όταν τον κάλεσαν από την εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη, για να τον ενημερώσουν πως 4 χρόνια μετά τον θάνατο της μητέρας του, η υπόθεση όχι απλώς δεν έχει κλείσει αλλά έχει παρέμβει και εισαγγελέας.
«Ήρθαν έκαναν αυτοψία οι ειδικοί. Πήραν δείγματα. Μακάρι να γίνει δεν με πειράζει. Ας γίνει. Από πού όμως; Από πού κι ως πού δεν μπορώ να καταλάβω», δήλωνε ο γιος της Ελένης Παπαδοπούλου.
Ο 60χρονος δηλώνει αθώος με τις αρχές να εκτιμούν πως το έγκλημα έγινε σε τρεις φάσεις. Όπως φέρεται να προκύπτει, ο ίδιος πρώτα φέρεται να νάρκωσε την μητέρα του με ηρεμιστικά χάπια, ύστερα να της προκάλεσε ασφυξία και στη συνεχεία να της έβαλε φωτιά ρίχνοντας ένα μπιτόνι βενζίνης πάνω της.
Δεν υπάρχει τέλειο έγκλημα
Ήταν 29 Ιανουαρίου 2022. Η 87χρονη Ελένη Παπαδοπούλου, γνωστή κυρία της Αθηναϊκής κοινωνίας και χήρα του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Παπαδόπουλου χάνει με τρόπο φρικτό την ζωή της. Όλοι τότε έκαναν λόγο για ατύχημα. «Άκουγα φωνές πολλές φωνές. Σειρήνες, αστυνομία, σε χρόνο ρεκόρ. Είδα φωτιά και αμέσως 25 αυτοκίνητα», είχε τότε ένας αυτόπτης μάρτυρας.
Ακόμα και τα πιο κοντινά της πρόσωπα είναι περιέργως πεπεισμένα πως η φωτιά προκλήθηκε από τσιγάρο καθώς η γυναίκα ήταν φανατική καπνίστρια. «Αυτό που συνέβη είναι ότι ή ξεψύχησε και είχε το τσιγάρο της και έμεινε εκεί που ήταν, ή από τους καπνούς λίγο λίγο την είχε πάρει ο ύπνος, και δεν ξύπνησε και αποκοιμήθηκε από τον καπνό. Ένα από τα δύο συνέβησαν», είχε δηλώσει ο γιος της 87χρονης στο «Φως στο Τούνελ».
Το πόρισμα της Πυροσβεστικής έκανε λόγο για ύπαρξη εύφλεκτου υγρού, ανάφλεξη με γυμνή φλόγα και πρόθεση εμπρησμού. Κάποιος δηλαδή περιέλουσε με βενζίνη την ηλικιωμένη γυναίκα και την πυρπόλησε όχι μόνο για να σκοτώσει αλλά και για να εξαφανίσει.
«Ένα σημαντικό στοιχείο που ξέχασα να σας αναφέρω είναι ότι ο καναπές που έμενε, που στεκόταν η μητέρα μου, το τραπεζάκι της και το πάτωμα σε ακτίνα δύο μέτρων – τριών μέτρων κύκλου, έχει εξαφανιστεί εντελώς. Δηλαδή υπήρχε κενό εκεί που στεκόταν η μητέρα μου, ήταν μόνο το σώμα της», έλεγε ο γιος του θύματος.
Ο γιος στην πρώτη επαφή με την εκπομπή «Φως στο Τούνελ» ήταν απόλυτα αρνητικός. Και μόνο η σκέψη ότι κάποιος “ψαχουλεύει” μια παλιά υπόθεση που είχε αφήσει πίσω του προκαλούσε εκνευρισμό. Μέχρι και πριν λίγες μέρες επέμενε στο σενάριο της αυτανάφλεξης, επικαλούμενος ντοκιμαντέρ που είχε δει στην τηλεόραση.
«Είναι το φαινόμενο αυτό, το έχω δει σε κάποια ντοκιμαντέρ στο National Geographic, που είναι το spontaneous combustion, η στιγμιαία αυτανάφλεξη που λένε, όπου βρίσκουν ανθρώπους που έχουν καεί σε ένα κρεβάτι, ίσως έχει καεί το μισό σώμα, το σπίτι είναι μαυρισμένο, έχει σβήσει η φωτιά, και δεν έχει καεί το υπόλοιπο», τόνιζε στο «Φως στο Τούνελ» στις 22 Δεκεμβρίου 2025 ο γιος του θύματος.
Και έστελνε μηνύματα στην εκπομπή όταν οι αποκαλύψεις έδειχναν ξεκάθαρα δολοφονική ενέργεια: «Από που προκύπτει ότι δεν ήταν φωτιά από τσιγάρο; Παρακαλώ εξετάστε το ενδεχόμενο της αυτανάφλεξης. Σας στέλνω να το δείτε…», ανέφερε ένα εκ των μηνυμάτων του 60χρονου στην εκπομπή.
Όταν όμως τα εργαστήρια «μίλησαν» και έδειξαν πως η 87χρονη τελικά ήταν βαριά ναρκωμένη και πιθανότατα νεκρή πολύ πριν ξεσπάσει η φωτιά τότε η στάση του άλλαξε.
«Τώρα πρέπει να εξετάσουμε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας αλλά και της πιθανής αυτοκτονίας με κατάποση χαπιών και αυτοπυρπόληση με εύφλεκτο υγρό πριν ξεψυχήσει», έλεγε ένα άλλο μήνυμα που έστελνε ο ίδιος στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη.
Τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων (26.12.2025), αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες με τον ίδιο να παραμένει ατάραχος. Δεν ζήτησε εξηγήσεις και τους ακολούθησε χωρίς να πει λέξη.
Το προφίλ του γιου της
Και ενώ συγγενείς και γνωστοί της οικογένειας, δεν μπορούν να πιστέψουν ότι ο 60χρονος φέρεται να είναι πίσω από την δολοφονία της Ελένης Παπαδοπούλου, το προφίλ του γιου μάλλον «αποδεικνύει» την προβληματική συμπεριφορά του.
Σε βίντεο ντοκουμέντο από τη δεκαετία του ‘90 που φέρνει σήμερα το Live News φαίνεται ο κατηγορούμενος να μιλά σε εκπομπή ως διοργανωτής παράνομων rave party στα Οινόφυτα.
«Είναι ο τρόπος διασκέδασης που ξεφεύγει από το καθημερινό». Για τον ίδιο, το rave δεν ήταν απλώς διασκέδαση. Ήταν μία ολόκληρη ιδεολογία που τον οδήγησε να διοργανώνει παράνομα πάρτι στα Οινόφυτα, σε εκτάσεις που ανήκαν στον πατέρα του.
Μετά τη μόδα των rave party, δημιούργησε μία φάρμα παραγωγής αυγών, η οποία όμως κατέρρευσε. Ως μοναχογιός του πρώην υπουργού ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Παπαδόπουλου, είχε την οικονομική άνεση να μην εργάζεται.
Οι συγκρούσεις όμως με τη μητέρα του ήταν συχνές, με εκείνη να τον πιέζει να βρει μία σταθερή δουλειά. «Τον γιο τον ξέρω από παιδί. Δεν είχανε καλές σχέσεις, βρίζονταν. Η γυναίκα ήταν κλειδωμένη. Την είχε κλειδώσει μέσα», υπογράμμισε ένοικος της πολυκατοικίας όπου διέμενε η 87χρονη.
Μετά τον θάνατο του υπουργού, η γυναίκα κλείστηκε στο σπίτι στο Κολωνάκι. Ο μόνος που την επισκεπτόταν ήταν ο γιος και οι διανομείς που άφηναν τα ντελίβερι στους γείτονες καθώς η ίδια δεν άνοιγε την πόρτα σε κανέναν. «Μου χτυπούσαν το κουδούνι τα ντελίβερι για να της δώσω το φαγητό».
Οι γείτονες άκουγαν έντονους τσακωμούς ανάμεσα στον γιο και τη μητέρα. Εκείνος ισχυρίζεται πως ο λόγος ήταν το τσιγάρο που δεν έκοβε η ηλικιωμένη, με πληροφορίες πάντως να αναφέρουν πως ήταν βουτηγμένος στα χρέη.
«Τα είχε πουλήσει όλα. Είχαμε μία μικρή κόντρα επί χρόνια με το τσιγάρο. Επειδή είμαι φανατικός αντικαπνιστής και αυτή ήταν φανατική καπνίστρια, είχαμε καταλήξει να της αφήνω μόνο ένα πακέτο την ημέρα», έλεγε ο ίδιος.
Στο σπίτι της χήρας του υπουργού δεν υπήρχαν αντικείμενα αξίας καθώς, όπως είπε, τα ξεπουλούσε εκείνη για να αγοράζει τσιγάρα. «Και είχαμε με αυτό διαμάχη, οπότε είχε πουλήσει πράγματα και έβαζε τους γείτονες να πηγαίνουν να της παίρνουν κρυφά τσιγάρα».