Αλεξανδρούπολη: Μόλις 9 κιλά ζύγιζε ο 3χρονος που πέθανε από ασιτία 

 Αλεξανδρούπολη: Μόλις 9 κιλά ζύγιζε ο 3χρονος που πέθανε από ασιτία 

Στην αθωότητά της επιμένει η 23χρονη μητέρα του 3χρονου παιδιού που πέθανε από ασιτία στην Αλεξανδρούπολη. Μέσω της δικηγόρου της υποστηρίζει ότι το παιδί αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα προσαρμογής και ότι έκανε ό,τι μπορούσε για να το βοηθήσει να τρώει.

Η μητέρα κρίθηκε προφυλακιστέα μετά την απολογία της, αρνείται τις κατηγορίες και δηλώνει πως δεν άφησε το παιδί της να πεθάνει. Το παιδί ζύγιζε μόλις 9 κιλά.

Σύμφωνα με την υπεράσπιση, το παιδί ζούσε στην Τουρκία με τον πατέρα και τους παππούδες του, όμως επέστρεψε στην Αλεξανδρούπολη τον Ιούλιο του 2024, όταν ο πατέρας φυλακίστηκε. Τότε παρουσίασε έντονα προβλήματα προσαρμογής, καθώς δεν μιλούσε ελληνικά και ζητούσε συνεχώς τους παππούδες του.

Η μητέρα του, όπως αναφέρει το pameevro.gr, υποστηρίζει πως το παιδί ξεκίνησε να μην κοιμάται τα βράδια και παρουσίασε αυτοτραυματικές συμπεριφορές. Όσον αφορά την τροφή, αν και είχε φτάσει 3 χρόνων συνέχιζε να χρησιμοποιεί μπιμπερό και μόνο αλεσμένες τροφές.

Η μητέρα, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, απευθύνθηκε σε ψυχολόγο και προσπαθούσε με κάθε τρόπο να το ταΐσει, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ιατρική παρακολούθηση που να επιβεβαιώνει ή να αντικρούει αυτούς τους ισχυρισμούς.

Ανατριχίλα προκαλεί το γεγονός πως όταν το παιδί μεταφέρθηκε νεκρό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, ζύγιζε μόλις 9 κιλά, ενώ για την ηλικία του θα έπρεπε να ζυγίζει τουλάχιστον 15.