“Τσουνάμι” στον ΣΥΡΙΖΑ: Αποπέμφθηκε ο διευθυντής της “Αυγής” για επιθετικό πρωτοσέλιδο κατά Τσίπρα- Παρέμβαση Γεροβασίλη- Απάντηση Λ. Αμαλίας

“Τσουνάμι” εξελίξεων προκαλεί στον ΣΥΡΙΖΑ η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο “Παλλάς”, καθώς υπέρ της πρωτοβουλίας του τάσσεται ευθέως (με άρθρο της στα “Νέα”) η Όλγα Γεροβασίλη, ενώ την ίδια ώρα η Κουμουνδούρου απέλυσε τον διευθυντή της “Αυγής” Σπύρο Σουρμελίδη για το σημερινό πρωτοσέλιδο θέμα της εφημερίδας που επιτίθεται προσωπικά στον πρώην πρωθυπουργό και περιγράφει επιχείρηση πολιτικής σύγκλισης με τη ΝΕ.ΑΡ και το ΠΑΣΟΚ, κάτι που διαψεύδεται ως ανακριβές.
Εν τω μεταξύ, το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα, με άτυπη ενημέρωση, επικρίνει ανοιχτά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΕ.ΑΡ για αντιφατικότητα και εμπάθεια σχετικά με όσα ειπώθηκαν μετά την ομιλία του στο “Παλλάς”, διευρύνοντας το χάσμα μεταξύ του πρώην πρωθυπουργού και του κόμματός που ο ίδιος ανέδειξε στην κυβέρνηση, ενώ η Κουμουνδούρου αναγκάστηκε σε διευκρινιστική ανακοίνωση σχετικά με όσα της καταλογίζει το δημοσίευμα της κυριακάτικης “Αυγής”. Η κατάσταση είναι έκκρυθμη και αρκετοί δεν αποκλείουν εξελίξεις, ακόμα και με αποχωρήσεις κορυφαίων στελεχών και βουλευτών το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
Το βέβαιο είναι πώς, παρά την προσπάθεια του Σωκράτη Φάμελλου να διαχειριστεί το εσωτερικό κλίμα με τρόπο που να συνδυάζει και πολιτική προσέγγιση στον πρώην πρωθυπουργό αλλά και αιχμές που να κρατά ανοικτή την πόρτα συνεννόησης με τη ΝΕ.ΑΡ, ο δημοσκοπικά συρρικνωμένος ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει σε νέα τροχιά εσωστρέφειας, με το μισό και πλέον πολιτικό προσωπικό του να αδημονεί για το νέο πολιτικό εγχείρημα του Αλέξη Τσίπρα.
Η σκληρή απάντηση Τσίπρα
Ηχηρή απάντηση στις επιθέσεις που δέχτηκε μετά την ομιλία του στο Παλλάς δίνει ο Αλέξης Τσίπρας, με όσα αναφέρουν πηγές του επιτελείου του στη Λεωφόρο Αμαλίας. Εκείνο που έχει μεγαλύτερη σημασία, πέρα από τις επισημάνσεις για τα σχόλια κυβερνητικών στελεχών, είναι όσα τονίζουν σχετικά με τις αντιδράσεις από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Αριστεράς, είτε αφορούν την κριτική για τον… “εξώστη”, είτε την πρότασή του για επανίδρυση και ανασύνθεση της προοδευτικής παράταξης.
Ο Αλέξης Τσίπρας δηλώνει “απών” στις διεργασίες κορυφής, αναφερόμενος, προφανώς, στις επιχειρούμενες συνεννοήσεις μεταξύ Σωκράτη Φάμελλου και Αλέξη Χαρίτση, αλλά και τις κρούσεις συνεργασίας προς το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη.
Και αναφέρουν χαρακτηριστικά: “…η «πέτρα» που έριξε ο Τσίπρας έβαλε τέλος στη στασιμότητα του πολιτικού βάλτου, ανοίγοντας τη συζήτηση για μια νέα μεταπολίτευση, κομβικό στοιχείο της οποίας είναι η επανίδρυση, η ανασύνθεση, η επιστροφή της μεγάλης προοδευτικής παράταξης, όχι με όρους συναλλαγής και συγκολλήσεων, αλλά «από τα κάτω»”.
ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΥΓΗΣ ΠΟΥ ΑΝΑΨΕ ΦΩΤΙΕΣ- ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
Η ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ ΤΣΙΠΡΑ
Παραίτηση του διευθυντή της “Αυγής”
Παραιτήθηκε νωρίτερα σήμερα ο διευθυντής της εφημερίδας «Αυγή», Σπύρος Σουρμελίδης, μετά το «εκτός γραμμής» πρωτοσέλιδο του τεύχους της Κυριακής. Ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται ουσιαστικά για απόλυση, καθώς κατηγορείται από την Κουμουνδούρου ότι όχι μόνο δεν έλαβε υπόψη του κείμενο θέσεων που εστάλη με “ισορροπημένες” απόψεις σχετικά με την ομιλία Τσίπρα, αλλά προέβη σε δική του προσέγγιση εμφανίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΕ.ΑΡ, και το ΠΑΣΟΚ να συνεννοούνται αντιθετικά και επιθετικά προς τον πρώην πρωθυπουργό. Με εσωτερικό άρθρο, μάλιστα, του μέλους της ΠΓ Γ. Μπουλέκου ασκείται κριτική στον πρώην πρωθυπουργό.
Η παραίτηση του διευθυντή έγινε δεκτή, καθώς, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, το επίμαχο πρωτοσέλιδο που επιλέχθηκε για το σημερινό τεύχος «δεν απηχεί τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ».
«Το πρωτοσέλιδο της Κυριακάτικης Αυγής δεν απηχεί τις απόψεις και τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ όπως αυτές έχουν εκφραστεί από τον πρόεδρο, Σωκράτη Φάμελλο», σχολίασε συγκεκριμένα η Κουμουνδούρου.