Λαμπαδηδρόμος η Γκίλφόϊλ για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες – Έτρεξε έως το Καλλιμάρμαρο
Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, συμμετείχε σήμερα (4/12) ως λαμπαδηδρόμος στη λαμπαδηδρομία της Milano Cortina 2026.
Η πορεία της Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το πρωί (07:45) από την Ακρόπολη και κατευθύνθηκε προς το Καλλιμάρμαρο Στάδιο.
Η Γκίλφοϊλ παρέλαβε τη φλόγα λίγο μετά τις 08:30 έξω από το Μουσείο της Ακρόπολης (Διονυσίου Αρεοπαγίτου), φορώντας την επίσημη στολή της λαμπαδηδρομίας, αφού η δάδα της την παρέδωσε ο Στέφανος Χανδακάς — Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και Ολυμπιονίκης στην ιστιοπλοΐα
Αφού κάλυψε την προκαθορισμένη απόσταση, η Αμερικανίδα πρέσβης παρέδωσε τη Φλόγα στον Τζος Χακ, τον αναπληρωτή επικεφαλής της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα. Εκείνος συνέχισε τη διαδρομή και την παρέδωσε στον Χρήστο Μαραφάτσο, συμπρόεδρο της κίνησης Greeks for Trump, συνεχίζοντας την αλυσίδα της λαμπαδηδρομίας στο κέντρο της πόλης.
Η σημερινή πορεία της Φλόγας ολοκληρώνεται με την επίσημη τελετή παράδοσής της στην Οργανωτική Επιτροπή «Milano Cortina 2026», από όπου θα συνεχίσει το ταξίδι της προς την Ιταλία μέχρι την Τελετή Έναρξης των Χειμερινών Αγώνων, στις 6 Φεβρουαρίου 2025.
Η διαδρομή από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης έως το Καλλιμάρμαρο για άλλη μια φορά ενώνει την ελληνική Ολυμπιακή παράδοση με το σύγχρονο Ολυμπιακό κίνημα.