Εκλογές ΔΣΑ: Αναστασόπουλος και Κουτσόλαμπρος στον β΄ γύρο- Αναλυτικά αποτελέσματα
Με αυξημένη συμμετοχή και μικρή παράταση ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας οι κάλπες στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (ΔΣΑ), οι οποίες άνοιξαν για δεύτερη ημέρα στο πλαίσιο των αρχαιρεσιών ανάδειξης νέου προέδρου και Διοικητικού Συμβουλίου για την επόμενη τετραετία.
Συνολικά 13.835 δικηγόροι από τους 24.699 που είχαν δικαίωμα ψήφου προσήλθαν στις κάλπες, καταγράφοντας υψηλότερη συμμετοχή σε σχέση με τις αντίστοιχες εκλογές του 2021, όταν στον α΄ γύρο είχαν ψηφίσει 12.788 δικηγόροι.
Οι δύο «μονομάχοι» του β΄ γύρου
Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα (καταμέτρηση στο 100%), στον δεύτερο γύρο της 7ης και 8ης Δεκεμβρίου περνούν:
- Δημήτρης Αναστασόπουλος – 22,49% (3.015 ψήφοι)
- Ανδρέας Κουτσόλαμπρος – 18,84% (2.526 ψήφοι)
Η διαφορά ανάμεσά τους διαμορφώθηκε στο 3,65%, με την κάλπη να αναμένεται ιδιαίτερα «ανοιχτή» ενόψει του τελικού γύρου.
Μετά τους δύο ακολουθούν:
- Μιχάλης Καλαντζόπουλος – 15,42% (2.067)
- Αθανάσιος Καμπαγιάννης – 14,59% (1.956)
- Αλέξανδρος Μαντζούτσος – 13,44% (1.801)
- Θωμάς Καμενόπουλος – 7,46% (1.000)
- Αντώνης Αντανασιώτης – 4,23% (567)
- Θέμης Σοφός – 3,53% (473)
Το μήνυμα Κουτσόλαμπρου για τον β΄ γύρο
Σε δήλωσή του μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος ευχαρίστησε τους συναδέλφους του για τη στήριξη, μιλώντας για μια «καθαρή και αξιοπρεπή καμπάνια»:
«Η συμμετοχή σας απέδειξε ότι υπάρχει θέληση για έναν Σύλλογο πραγματικά ανεξάρτητο, ζωντανό και διεκδικητικό. Δώσαμε έναν αγώνα χωρίς δαπάνες και χωρίς κομματικές εξαρτήσεις – έναν αγώνα που οι δικηγόροι επιδοκίμασαν», ανέφερε μεταξύ άλλων.
Και πρόσθεσε πως ο β΄ γύρος αποτελεί κρίσιμη επιλογή για το μέλλον του Συλλόγου: «Την επόμενη Κυριακή δεν ψηφίζουμε απλώς· επιλέγουμε τον ΔΣΑ που θέλουμε: ισχυρό, παρεμβατικό και πραγματικά δίπλα στους δικηγόρους».
Το ραντεβού της κάλπης
Ο δεύτερος και καθοριστικός γύρος των εκλογών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών θα διεξαχθεί 7 και 8 Δεκεμβρίου, οπότε και θα αναδειχθεί ο νέος πρόεδρος του μεγαλύτερου δικηγορικού συλλόγου της χώρας για την περίοδο 2026–2029.
Πειραιάς
Στον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά επί 2.443 εγγεγραμμένων πρώτος με ποσοστό 48,38% (657 σταυροί) ο Ηλίας Κλάπας και δεύτερος ο Πολυχρόνης Περιβολάρης με ποσοστό 24,37 (331 σταυροί).
Θεσσαλονίκη
Στον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης επί 6.747 δικηγόρων πρώτος ο Δημήτρης Φιλοκαλιώτης με ποσοστό 30,91% (200 σταυροί) και δεύτερη η Μαρία Πρωτοπαπαδάκη με ποσοστό 17,62% (114 σταυροί).