Συνάξεις σε “Νησιώτισσα” και “Παλιά Αγορά” με Τσίπρα in memoriam Αλέκου Φλαμπουράρη

 Συνάξεις σε “Νησιώτισσα” και “Παλιά Αγορά” με Τσίπρα in memoriam Αλέκου Φλαμπουράρη

Μακριά από τις πολιτικές εντάσεις που προκαλεί η «Ιθάκη», ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες αντιμέτωπος με ένα βαθύ προσωπικό πλήγμα: την απώλεια του Αλέκου Φλαμπουράρη. Για τον πρώην πρωθυπουργό, ο εκλιπών δεν ήταν μόνο συνοδοιπόρος και μέντορας. Ήταν μέλος της οικογένειας, ο άνθρωπος που τα δύο του παιδιά αποκαλούσαν «παππού».

Ο αποχαιρετισμός στον Αλέκο Φλαμπουράρη είχε και μια πιο ανθρώπινη, σχεδόν οικογενειακή διάσταση, με δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις στη μνήμη του.

Το πρώτο τραπέζι στην «Νησιώτισσα»

Το βράδυ της Πέμπτης, αμέσως μετά την επιστροφή από τη Ριτσώνα, πραγματοποιήθηκε το πρώτο τραπέζι στη «Νησιώτισσα» στην Πεντέλη, έπειτα από πρωτοβουλία του Χρήστου Σπίρτζη. Σύμφωνα με πληροφορίες powergame.gr, στο τραπέζι βρέθηκαν η οικογένεια του εκλιπόντος, ο Αλέξης Τσίπρας με τη Μπέτυ Μπαζιάνα και τα παιδιά τους, η Όλγα Γεροβασίλη, ο Γιώργος Βασιλειάδης, ο Μιχάλης Καλογήρου, καθώς και στενοί συνεργάτες του Φλαμπουράρη από την εταιρεία του.

Το δεύτερο στη «Παλαιά Αγορά» της Φιλοθέης

Ο Φλαμπουράρης συνήθιζε να πηγαίνει συχνά και στην «Παλαιά Αγορά» στη Φιλοθέη, ένα στέκι που ο Τσίπρας δεν είχε επισκεφθεί ποτέ. Το βράδυ του Σαββάτου αποφάσισε, μαζί με κοινό τους φίλο, να τιμήσει τη μνήμη του εκλιπόντος και εκεί.

Το ενδιαφέρον –και ιδιαίτερα συγκινητικό– στοιχείο είναι πως στο μαγαζί βρίσκονταν άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε διαφορετικές παρέες: η Όλγα Γεροβασίλη, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο Στέργιος Καλπάκης και ξανά ο Χρήστος Σπίρτζης. Η τυχαία αυτή συνάντηση οδήγησε σε δεύτερη, αυθόρμητη συγκέντρωση στη μνήμη του «παππού» της παρέας.