Παρτιζάν: Το πανό που έκανε έξαλλους τους Τούρκους- Σφοδρές αντιδράσεις
Σάλος ξέσπασε στην Τουρκία με το πανό που σηκώθηκε στη «Stark Arena» στον αγώνα Παρτίζαν–Φενερμπαχτσέ για την 12η αγωνιστική της Euroleague.
Οι Σέρβοι οπαδοί εμφάνισαν πανό με τη σκηνή του θανάτου του σουλτάνου Μουράτ Α΄ από τον Σέρβο ιππότη Μίλος Όμπιλιτς στη μάχη του Κοσσυφοπεδίου το 1389, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στην Τουρκία.
Grobari su ove večeri posvetili koreografiju Milošu Obiliću…
[https://t.co/FYXd34IWhO]#kkp #kkpartizan #partizan #grobari #fenerbahce #fener #euroleague #kosovskiboj pic.twitter.com/1kgTlQ2tOR
— Sport Klub (@sportklub) November 21, 2025
Αυτό πυροδότησε σφοδρές αντιδράσεις τόσο στις τάξεις της τουρκικής ομάδας αλλά και της ίδιας της χώρας.
@pfc999 #euroliga #grobarijug #partizanbelgrade #fenerbahçe ♬ original sound –
Ένα μέλος της διοίκησης της Φενέρ, ο Τσεμ Τσιριτσί εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια της ομάδας του για το συγκεκριμένο γεγονός, ενώ τόνισε πως περιμένει θερμό καλωσόρισμα από τους Τούρκους οπαδούς στον επαναληπτικό αγώνα στην Κωνσταντινούπολη: «Αυτό το κορεό υπήρχε ήδη όταν προπονούμασταν στο γήπεδο. Καταθέσαμε τις απαραίτητες καταγγελίες στις αρχές, αλλά επέτρεψαν την προβολή του. Μετά τον αγώνα, μιλήσαμε επίσης με τους υπεύθυνους και ζητήσαμε διευκρινίσεις για το θέμα.
Αύριο, θα υποβάλουμε ξανά την καταγγελία μας στις αρμόδιες αρχές. Αλλά η καλύτερη απάντηση ήρθε από τους παίκτες μας στο γήπεδο. Ελπίζουμε να τους καλωσορίσουμε θερμά στον επαναληπτικό αγώνα».
— Cem Ciritci (@cemciritci) November 21, 2025