Γλυκά Νερά: Έμπορος ναρκωτικών έβαζε ανήλικους να τα πουλάνε- Ξυλοκόπησαν 16χρονο
Σε μια υπόθεση που προκαλεί σοκ, 16χρονος στα Γλυκά Νερά κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού, απειλών και αρπαγής από έναν 20χρονο αρχηγό συμμορίας και τους συνεργούς του, επειδή αρνήθηκε να πουλήσει ναρκωτικά εκ μέρους τους.
Ο ανήλικος εμφανίστηκε στην Ασφάλεια Βορειοανατολικής Αττικής όπου κατέθεσε ότι ο 20χρονος –που φέρεται ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος– τον είχε «στρατολογήσει» μαζί με άλλους συνομηλίκους, αναγκάζοντάς τους να διακινήσουν ποσότητες κάνναβης και να επιστρέψουν σε αυτόν τα χρήματα από τις πωλήσεις.
Σύμφωνα με την κατάθεσή του, ο 16χρονος αρνήθηκε να συμμετάσχει και πέταξε την ποσότητα ναρκωτικών που του έδωσαν. Η συμμορία τότε απαίτησε τα χρήματα και, όταν δεν τα έλαβε, προχώρησε –όπως κατήγγειλε– στην αρπαγή και στον ξυλοδαρμό του.
Για τον 20χρονο έχει ήδη εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, καθώς ήταν γνωστός στις Αρχές για άλλες παράνομες δραστηριότητες. Οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο το κύκλωμα να είχε «στρατολογήσει» και άλλους ανήλικους, τους οποίους εξανάγκαζε να πουλούν κάνναβη, κυρίως σε μαθητές.
Το χρονικό
Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, όπως το διηγήθηκε στους αστυνομικούς το 16χρονο θύμα, αρχικά ο 20χρονος τον προσέγγισε στα μέσα του Οκτωβρίου και του έδωσε μισό κιλό κάνναβη για να το πουλήσει και να του δώσει τα χρήματα εντός 15 ημερών.
Εκείνος δέχτηκε και αφού πήρε την σακούλα με τα ναρκωτικά, κατά δήλωσή του, επειδή φοβήθηκε, την πέταξε σε ένα κάδο απορριμμάτων. Μετά από μία εβδομάδα ο διακινητής ζήτησε από τον ανήλικο μέρος από τα χρήματα, που στο σύνολό τους ήταν 2.000 ευρώ το οποίο και έδωσε.
Στις 9 Νοεμβρίου ο διακινητής επικοινώνησε εκ νέου με τον ανήλικο και του ζήτησε και το υπόλοιπο ποσό. Όπως ανέφερε ο 16χρονος στους αστυνομικούς, βρέθηκαν σε μία καφετέρια στην περιοχή των Γλυκών Νερών μαζί με ένα ακόμη άτομο που είχε μαζί του ο έμπορος.
Ο ανήλικος του είπε ότι θα του δανείσει το ποσό ένας φίλος του και μαζί πήγαν στο σπίτι του φίλου του, πλην όμως εκείνος έλειπε. Μετά από λίγο πήγαν σε άλλο σημείο όπου ανέμενε το θύμα ο φίλος του. Εκεί ο διακινητής χτύπησε τον φίλο του ανήλικου και πήγαν μαζί στη περιοχή του ΚΑΤ όπου του έδωσε 1.000 ευρώ που «σήκωσε» από ΑΤΜ και άλλα 100 ευρώ, ενώ μετέφερε στον συνεργό του δράστη μέσω IRIS ακόμη 500 ευρώ.
Στη συνέχεια, άφησαν τον φίλο του 16χρονου στο σπίτι του ενώ κατά την διαδρομή χτυπούσαν διαρκώς το θύμα. Ύστερα μετέβησαν με το αυτοκίνητο σε σημείο όπου οι δράστες παρέδωσαν τα χρήματα σε κάποιον τρίτο και οδήγησαν το θύμα στην περιοχή της Μπαλάνας, όπου τον άφησαν.
Το θύμα κάλεσε τον πατέρα του, ο οποίος πήγε, τον παρέλαβε και μετέβησαν μαζί στο Τμήμα Ασφαλείας Παιανίας όπου και κατέθεσαν μήνυση για αρπαγή, απειλή και σωματικές βλάβες στους δράστες, με τις Αρχές να αναζητούν τον 20χρονο και τους συνεργούς του για να τους συλλάβουν.