Κακοκαιρία: Προειδοποίηση Κολυδά για 8 περιοχές 

 Κακοκαιρία: Προειδοποίηση Κολυδά για 8 περιοχές 

Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις πλήττουν σήμερα, Δευτέρα 10 Νοεμβρίου, μεγάλο μέρος της χώρας. Ήδη η δυτική Ελλάδα και η Πελοπόννησος αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω της επιδείνωσης του καιρού.

Στη Βόνιτσα και την Πρέβεζα πλημμύρισαν αρκετοί δρόμοι, με την τροχαία να παρεμβαίνει σε αρκετές περιπτώσεις για άντληση υδάτων από υπόγειους και ημιυπόγειους χώρους.

Έντονες βροχοπτώσεις καταγράφηκαν, επίσης, στην Κέρκυρα και τη Ζάκυνθο. Δύο πτώσεις δέντρων σημειώθηκαν τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε σταθμευμένα οχήματα. Ειδικότερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας voria.gr, γύρω στις 5.00 τα ξημερώματα, ένα δέντρο έπεσε επί της οδού Αρμενοπούλου στο κέντρο. Αποτέλεσμα της πτώσης ήταν να σπάσει το παρμπρίζ ενός αμαξιού.

Στο μεταξύ, λόγω πάλι της έντονης βροχόπτωσης σε περιοχές της Αρκαδίας και της Μεσσηνίας προκλήθηκαν προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο, Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Αστυνομία, έκλεισε για λίγη ώρα ο αυτοκινητόδρομος στο ύψος της περιοχής, Παραδείσια, της Αρκαδίας, μέχρι να αποκατασταθούν τα προβλήματα και πλέον η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

Επίσης, με απόφαση του δήμου Μεγαλόπολης της Αρκαδίας θα παραμείνουν κλειστά σήμερα τα σχολεία λόγω της κακοκαιρίας.

Το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ και η ανάρτηση Κολυδά

Η ΕΜΥ επικαιροποίησε την Κυριακή (09/11) το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που είχε εκδοθεί τα προηγούμενα 24ωρα και προειδοποιεί για ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Όπως αναφέρεται, η νέα κακοκαιρία θα πλήξει τη χώρα μέχρι την Τρίτη (11/11).

Πιο συγκεκριμένα κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

1.Τη Δευτέρα (10-11-25)

  1. μέχρι και το μεσημέρι στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά
  2. μέχρι αργά το απόγευμα στη δυτική Πελοπόννησο
  3. στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία
  4. από το απόγευμα στη Θράκη.

2. Την Τρίτη (11-11-25) μέχρι το μεσημέρι στη Θράκη, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Σε ανάρτησή του, ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς τονίζει πως «η προσοχή μας είναι στραμμένη το επόμενο 24ωρο στις περιοχές που ήδη προσδιορίζει η ΕΜΥ στα δυτικά και βόρεια».

Τα νέα στοιχεία ενδεικτικά δείχνουν αρχικά μεγάλα ύψη βροχής σε:

  1. Κέρκυρα
  2. Άρτα
  3. Αιτωλοακαρνανία
  4. τα υπόλοιπα νησιά Ιονίου και
  5. Λακωνία.
  6. Ν. Καβάλας
  7. Ξάνθης
  8. Ροδόπης (κυρίως παράκτιες περιοχές).