Kυρανάκης για τρένο στη Σίνδο: Ουδέποτε εισήλθε στην αντίθετη γραμμή 

 Kυρανάκης για τρένο στη Σίνδο: Ουδέποτε εισήλθε στην αντίθετη γραμμή 

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, δημοσίευσε βίντεο από την πορεία της αμαξοστοιχίας 2591 (Θεσσαλονίκη – Λάρισα) στις 5 Νοεμβρίου, υπογραμμίζοντας ότι το τρένο δεν μπήκε ποτέ στην αντίθετη γραμμή και ότι η διαδρομή του ελέγχθηκε μέσω συστήματος τηλεδιοίκησης.

Και συνεχίζει η ανάρτηση του αναπληρωτή υπουργού Μεταφορών «Όταν μια διαδρομή χαράσσεται με τηλεδιοίκηση αυτομάτως ενεργοποιούνται τα φωτοσήματα (φανάρια) και δεν μπορεί να μπει κανένα άλλο τρένο στην ίδια γραμμή.

Στη Σίνδο έχουμε 4 γραμμές, 2 ανόδου και 2 καθόδου και όπως φαίνεται και στο video, η προγραμματισμένη οπισθοπορία έγινε για να μπορέσουν να αποβιβαστούν επιβάτες στην αποβάθρα του προαστιακού σταθμού.

Η συνολική απόσταση μεταξύ των δυο «κλειδιών» του σταθμού είναι περίπου 800 μέτρα.

Κακώς δεν εξηγήθηκε ο λόγος αλλαγής χάραξης σε όλους τους επιβάτες του τρένου.

Καταλαβαίνω απόλυτα τη δυσπιστία, όμως είναι σημαντικό ότι πλέον με νέα ψηφιακά συστήματα, τόσο ο έλεγχος όσο και η διερεύνηση περιστατικών αποδεικνύουν στην πράξη ότι αναβαθμίζεται το επίπεδο ασφάλειας του σιδηροδρόμου».