Οικογενειακή τραγωδία στην Κρήτη: Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για τη φωτιά με δύο νεκρούς
Η οικογενειακή τραγωδία έχει σοκάρει την Κρήτη ενώ οι αρχές προσπαθούν να ξεδιαλύνουν το θρίλερ. Το κλειδί θα είναι η κατάθεση του 60χρονου ο οποίος κατά τη διάρκεια της φωτιάς από την οποία απανθρακώθηκαν δύο άνθρωποι πήδηξε στο κενό από την ταράτσα, και νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο.
Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες για τους δύο νεκρούς. Πρόκειται για μια 90χρονη και έναν 65χρονο ο οποίος βρέθηκε στο κρεβάτι με σακούλα στο κεφάλι.
Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για μάνα και γιο, και άλλες για μάνα και θείο.
Οι αρχές διερευνούν τα αίτια της φωτιάς που προκάλεσαν τον θάνατο τους στο διαμέρισμα στον Μασταμπά Ηρακλείου, το βράδυ της Παρασκευής.
Για την περίπτωσή του είχαν κινητοποιηθεί αστυνομικοί, καθώς το συμβάν ως προς το δικό του πρόσωπο δόθηκε ως απόπειρα αυτοκτονίας.
Δεν έχει αποσαφηνιστεί, αν πήδηξε για να γλιτώσει από τη φωτιά ή αν πήδηξε από την ταράτσα με πρόθεση να δώσει τέλος στη ζωή του, ενώ φέρεται να ερευνάται από το ανακριτικό της Πυροσβεστικής η αιτία της πυρκαγιάς και αν πρόκειται για εμπρησμό ή κάτι άλλο.
- Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι αρχές εκτιμούν ότι όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά για τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη η οικογενειακή τραγωδία.
Μία εκδοχή που εξετάζουν, είναι η φωτιά να προκλήθηκε από τον 60χρονο σοβαρά τραυματισμένο γιο και στη συνέχεια ο ίδιος να προσπάθησε να δώσει τέλος στη ζωή του.
Τα ευρήματα στον τόπο της διπλής τραγωδίας ήταν ανατριχιαστικά.
Η ηλικιωμένη βρέθηκε νεκρή στο πάτωμα, πιθανότατα από τις αναθυμιάσεις, καθώς το διαμέρισμα του πρώτου ορόφου ήταν καμένο.
Σε ένα νοσοκομειακό κρεβάτι βρέθηκε νεκρός ο 65χρονος που είχε υποστεί εγκεφαλικό και αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα και φέρεται να έφερε μία νάιλον σακούλα στο κεφάλι.
Στον τόπο της ανείπωτης τραγωδίας έσπευσε ο ιατροδικαστής καθώς και αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηρακλείου, που έκαναν αυτοψία στον χώρο.
Αυτόπτες μάρτυρες που βρισκόντουσαν στο σημείο του συμβάντος περιέγραψαν πως καταφθάνοντας στο σημείο αστυνομικοί, είδαν τον άνδρα στην ταράτσα και προσπάθησαν να τον αποτρέψουν από το να πηδήξει, αλλά αυτός τελικά «βούτηξε» στο κενό.