Κορωπί: “Δεν θυμάμαι καθαρά τι έγινε”–Η 40χρονη μιλά για την άγρια κακοποίησή της (vid)

 Κορωπί: “Δεν θυμάμαι καθαρά τι έγινε”–Η 40χρονη μιλά  για την άγρια κακοποίησή της (vid)

Με τα σημάδια στο πρόσωπό της να αποτυπώνουν την αγριότητα της επίθεσης που υπέστη, η Άγκνες μιλά αποκλειστικά στο MEGA μέσα από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται, περιγράφοντας τα όσα βίωσε στο σπίτι της στο Κορωπί.

«Ακόμη δεν θυμάμαι καθαρά τι έγινε. Ακόμη δεν έχω το κινητό μου, το αυτοκίνητό μου, θυμάμαι ότι υποτίθεται πως θα πηγαίναμε να πάρουμε τον … (σύντροφό της) από το αεροδρόμιο, υποτίθεται ότι θα ερχόταν και ήταν τα γενέθλιά του. Τώρα εάν αυτό συνέβη ή όχι, δεν θυμάμαι».


Τα γαλαζοπράσινα μάτια της είναι πρησμένα, το ένα σχεδόν δεν ανοίγει. Προσπαθεί να καλύψει τις μελανιές από τα χτυπήματα, μάταια όμως.

«Δεν θυμάμαι»

Η ίδια υποστηρίζει πως, λόγω των χτυπημάτων στο πρόσωπο και το κεφάλι, η μνήμη της είναι θολή. Παράλληλα, χαρακτηρίζει λάθος τη σύλληψη του συντρόφου της.

  • Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον… γιατί ισχυρίζονται ότι ήταν εκείνος που σας χτύπησε.
  • Αυτό δεν μπορώ να το πω ακόμη. Γιατί δεν η μνήμη μου… ακόμη δεν θυμάμαι τα πάντα. Μπορεί να γύρισε σπίτι και να με βρήκε. Αλλά δεν νομίζω ότι ήταν εκείνος που μου επιτέθηκε. Δεν το πιστεύω. Γιατί ο πατέρας των παιδιών μου, που μένει στο εξωτερικό να επιστρέψει και να μου επιτεθεί; Αυτό είναι πολύ τρελό. Όχι. Καημένε… Και καημένη οικογένειά μας… τόσες φήμες και διάφορα… στην πραγματικότητα είμαστε μια κανονική οικογένεια. Έχουμε τα θέματά μας, όλοι έχουμε θέματα.
  • Ο … μπήκε στη φυλακή γι’ αυτήν την επίθεση.
  • Ναι και δεν νομίζω ότι είναι σωστό. Περιμένω να επανέλθει η μνήμη μου.

Ο σύντροφός της ισχυρίζεται πως η γυναίκα έπεσε θύμα ληστών που μπήκαν στο σπίτι τους, ωστόσο η Άγκνες προβάλλει ένα διαφορετικό σενάριο μέσα από τη συνέντευξή της.

  • Και ποιος σας επιτέθηκε;
  • Μπορεί να ήταν οι γείτονες. Καπνίζω. Βγαίνω έξω όταν βάζω τα παιδιά μου για ύπνο το βράδυ και τους έχω ακούσει να το σχολιάζουν. Ότι «δεν καπνίζει μέσα, ότι καπνίζει έξω». Έχω δύο μικρά παιδιά, γιατί να καπνίζω μέσα; Ίσως μυρίζουν τα σπίτια τους ή κάτι.

Η κατάσταση της υγείας της βελτιώνεται σταδιακά, ενώ στο πλευρό της βρίσκεται ο πατέρας της, που έχει έρθει από τη Λιθουανία για να στηρίξει την ίδια και τα δύο μικρά παιδιά της, τα οποία φιλοξενούνται στο νοσοκομείο Παίδων.

Ο πατέρας της Άγκνες είναι γνωστός ψυχίατρος, ειδικός σε ζητήματα οικογένειας και σεξουαλικής αγωγής, ωστόσο —σύμφωνα με μαρτυρίες— και ο ίδιος είχε αφήσει τα δικά του τραύματα στη ζωή της κόρης του.

«Ανησυχώ για τα παιδιά μου»

Η Άγκνες δηλώνει συντετριμμένη, μιλώντας με αγωνία για τα παιδιά της, που ήταν παρόντα την ώρα της επίθεσης.

  • Ανησυχείτε για τα παιδιά σας;
  • Ναι, ανησυχώ για τα παιδιά μου. Δεν έχω υπάρξει ποτέ, ποτέ χώρια τους απ’ όταν γεννήθηκαν. Με κανένα από τα δύο. Και το μωρό μου. Το θηλάζω το μωρό μου. Και θέλω να τα αγκαλιάσω. Το μόνο που χρειάζομαι είναι να είμαστε μαζί, ξανά μαζί η οικογένειά μας, τα παιδιά μας κι εγώ. Και με τον… θα βρούμε λύση στην πορεία, όταν επανέλθει η μνήμη μου. Αλλά αυτή τη στιγμή χρειάζομαι τα παιδιά μου κι αυτά εμένα».

Αρνείται ότι έχει πέσει ξανά θύμα ξυλοδαρμού

Η 40χρονη περιγράφει μια καθημερινότητα που, όπως λέει, ήταν «φυσιολογική».


  • Είμαστε γονείς, μεγαλώνουμε παιδιά μαζί, δεν έχουμε μια υπέροχη σχέση αλλά έχουμε μια σχέση αγάπης όταν είμαστε μαζί. Και μιλάμε κάθε βράδυ, μιλά με τα παιδιά μου στο τηλέφωνο, η ώρα του δείπνου είναι πολύ χαρούμενη στιγμή, κάθε βράδυ, ακόμη κι όταν είναι μακριά και ανυπομονούμε για την επιστροφή του.
  • Κάποιοι λένε ότι τα τελευταία χρόνια έχετε προβλήματα με τον …
  • Τα τελευταία χρόνια, επειδή έφυγε για να δουλέψει στο εξωτερικό και με άφησε με ένα μωρό που ήταν 4 μηνών κι ήμουν μόνη μου με το αγόρι και το μωρό και ήμουν στενοχωρημένη. Ήθελα η οικογένειά μας να είναι μαζί αλλά μετά δεν ήμουν βέβαιη και δεν ήθελα να μετακομίσουμε στην Εσθονία. Κι έτσι περίμενε. Ήμουν υπομονετική. Μήνα τον μήνα, βράδυ το βράδυ και η ζωή προχωρούσε.
  • Ξέρω ότι ο … σας επιτέθηκε το 2023.
  • Ήταν μια κοινή… ένας καβγάς που είχαμε.
  • Τσακωθήκατε;
  • Είχαμε έναν τσακωμό. Ήταν ένας ενδοοικογενειακός καβγάς. Τίποτα το ιδιαίτερο.

«Έχουμε διαφωνίες αλλά είμαστε μια κανονική οικογένεια»

Όταν ρωτήθηκε αν προσπαθεί να προστατεύσει τον σύντροφό της, απάντησε:

  • Κάποιοι λένε ότι προσπαθείτε να τον προστατεύσετε γιατί τον αγαπάτε υπερβολικά.
  • Τον αγαπώ σαν σύντροφο. Είναι ο πατέρας των παιδιών μου. Αλλά έχουμε θέματα. Έχουμε θέματα, έχουμε διαφωνίες και τέτοια πράγματα αλλά είμαστε μια κανονική οικογένεια. Οι ξυλοδαρμοί όμως δεν είναι μια συνήθης κατάσταση. Σίγουρα όχι. Δεν συμβαίνει συχνά αλλά συνήθως, όταν τσακωνόμαστε κλείνουμε τις πόρτες και δεν μιλάμε μεταξύ μας κι αυτό είναι όλο. Είχα πολλές κακές σχέσεις και καλές στο παρελθόν. Δυστυχώς ο … (σύντροφός της) δεν είναι ο πρώτος άνδρας στη ζωή μου.
  • Ξέρω ότι σας χτυπούσε.
  • Ναι, όποτε συμβεί κάτι τέτοιο λες όχι και αντίο.

Η 40χρονη αναμένεται να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο τις επόμενες ώρες. Παραμένει, ωστόσο, ανοιχτό το ερώτημα: έχασε πράγματι τη μνήμη της λόγω των τραυμάτων ή προσπαθεί να προστατεύσει τον σύντροφό της που κατηγορείται για την επίθεση;

«Είδα τη σύντροφό μου χτυπημένη»

Ο 50χρονος σύντροφός της οδηγείται στη φυλακή, καθώς ο ισχυρισμός του ότι το σπίτι τους έγινε στόχος διαρρηκτών δεν έπεισε ανακριτή και εισαγγελέα.


Σε αποκλειστική του δήλωση στο MEGA, ο κατηγορούμενος αναφέρει:

«Γύριζα από το αεροδρόμιο εκείνη την ημέρα. Έχω και το αποδεικτικό εισιτήριο της πτήσης μου. Μπήκα στο σπίτι. Δεν παρατήρησα να υπάρχουν ίχνη παραβίασης. Είδα τη σύντροφό μου χτυπημένη και αμέσως κάλεσα την αστυνομία για βοήθεια. Την τράβηξα και φωτογραφία την οποία έχω στο κινητό μου και φαίνονται τα σημάδια κακοποίησης.
Παρατήρησα ότι στον χώρο υπήρχαν λεκέδες αίματος που ήταν ξεραμένοι και θεωρώ ότι ίσως την ίδια μέρα αλλά πολύ νωρίτερα χτυπήθηκε. Δεν το έχω κάνει εγώ. Δεν θα πείραζα ούτε την ίδια ούτε το παιδί. Θέλω να γίνει καλά και περιμένω και την ίδια να καταθέσει όσα ξέρει».