Τι λέει ο 23χρονος φονιάς στη γιορτή Κάστανου: “Φοβήθηκα για τη ζωή μου και πυροβόλησα”

 Τι λέει ο 23χρονος φονιάς στη γιορτή Κάστανου: “Φοβήθηκα για τη ζωή μου και πυροβόλησα”

Στον εισαγγελέα Χανίων, οδηγείται πιθανότατα κι αύριο ο 23χρονος, που πυροβόλησε και σκότωσε στην γιορτή κάστανου στο Έλος έναν 52χρονο κτηνοτρόφο. Ο 23χρονος που παραδόθηκε στις αρχές με τη συνοδεία των δικηγόρων του Γιώργου Φραντζεσκάκη και Αποστολή Λύτρα υποστήριξε πως είχε καβγά με το θύμα και νόμιζε πως πάει να βγάλει όπλο. Κι ακριβώς επειδή φοβήθηκε για τη ζωή του, τον πυροβόλησε.

Την ώρα που η τοπική κοινωνία προσπαθεί να συνέλθει από το σοκ για τα όσα συνέβησαν μία άλλη εικόνα του θύματος, που έπεσε αιμόφυρτος από σφαίρες στη γιορτή Κάστανου στο χωριό Έλος και στη συνέχεια εξέπνευσε, δίνει η πλευρά του θύτη και των συνηγόρων του. Παρά τα όποια κενά η μαρτυρία του 23χρονου και του δικηγόρου του Απόστολου Λύτρα, οι πυροβολισμοί που δέχτηκε το θύμα ήταν σχεδόν εξ επαφής και στο σημείο βρέθηκαν ένα φυσίγγιο και ένας κάλυκας από 22αρι όπλο.

Η  γιορτή του Κάστανου στην Κίσσαμο Κρήτης, στο χωριό Έλος βάφτηκε στο αίμα, όταν ένας  23χρονος πυροβόλησε 52χρονο κτηνοτρόφο. Μιλώντας στο Μέγκα ο 23χρονος, που παραδόθηκε στις αρχές, υποστήριξε ότι το θύμα κινήθηκε απειλητικά εναντίον και εκείνος, επειδή φοβήθηκε, τον πυροβόλησε.

«Δέχτηκα απειλές από το θύμα πριν γίνει όλο αυτό. Μου έβρισε τη μητέρα μου. Κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος μου και είδα μια κίνηση σαν να πηγαίνει να βγάλει κάτι, κάποιο αντικείμενο για να μου επιτεθεί. Φοβήθηκα εκείνη τη στιγμή για τη ζωή μου και έτσι τον πυροβόλησα», φέρεται να είπε.

Οι δυο άντρες είχαν διαφορές για βοσκοτόπια και ζητήματα που αφορούν κτηματικές υποθέσεις. Παρά τις αρχικές πληροφορίες που έκαναν λόγο για συγγενικές σχέσεις αλλά και για δολοφονία την ώρα του χορού, δεν ήταν ούτε ξαδέλφια ούτε ανιψιός και θείος.

Ο Απόστολος Λύτρας υποστήριξε μιλώντας στο iefimerida ότι ο δράστης «πριν από λίγο παραδόθηκε στις Αρχές. Περιμένουμε να γίνουν οι διαδικασίες, να περάσει από εισαγγελέα και ανακριτή, να πάρουμε προθεσμία και να απολογηθεί. Αυτό που γνωρίζω από την οικογένεια του δράστη, του 23χρονου, είναι ότι πρόκειται για συνωνυμία, δεν έχουν συγγενική σχέση. Ούτε το περιστατικό έγινε την ώρα που χόρευε, κι αυτό που είμαι σε θέση να πω από αυτά που έχω συλλέξει από την οικογένεια του δράστη τώρα είναι ότι το θύμα είχε βαρύ ποινικό παρελθόν και ότι τον απείλησε, και για το τι συνέβη εκείνη τη στιγμή περιμένουμε πρώτα την απολογία».

Παρέμβαση στο θέμα έκανε κι ο πρόεδρος της Κοινότητας Έλους, την οποία ανάρτησε και ο βουλευτής Χανίων, Παύλος Πολάκης, τονίζοντας πως συμφωνεί απόλυτα με τον κ. Κυριτσάκη.

Την ίδια στιγμή εκφράζονται φόβοι, μήπως μετά από το περιστατικό, ελλοχεύει ο κίνδυνος βεντέτας.