Sky News Arabia: Πληροφορίες ότι η Χαμάς συμφωνεί να παραδώσει τα όπλα της
Κατά τις έμμεσες διαπραγματεύσεις της Χαμάς με το Ισραήλ στη Σαρμ Ελ Σέιχ, που συνεχίζονται για δεύτερη μέρα, η οργάνωση συμφώνησε –σύμφωνα με παλαιστινιακή πηγή στο Sky News Arabia– να παραδώσει τα όπλα της σε αιγυπτιακο-παλαιστινιακή αρχή.
Σύμφωνα με την πηγή, η Χαμάς συμφώνησε να επιτρέψει σε οποιονδήποτε από τους ηγέτες της να εγκαταλείψει τη Γάζα, ζητώντας παράλληλα εγγυήσεις από τις ΗΠΑ ότι δεν θα διωχθούν.
Η οργάνωση ζήτησε επίσης κατάπαυση του πυρός και παύση των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών για μία εβδομάδα, ώστε να συγκεντρωθούν οι όμηροι. Στην πρώτη φάση του σχεδίου Τραμπ για τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα, η Χαμάς αναμένεται να απελευθερώσει 48 Ισραηλινούς ομήρους, ζωντανούς και νεκρούς.
Παράλληλα, η Χαμάς απορρίπτει την παρουσία του πρώην Βρετανού πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ ως κυβερνήτη της Γάζας, συμφωνώντας μόνο σε έναν απομακρυσμένο εποπτικό ρόλο, και απέρριψε κατηγορηματικά την παράδοση της Λωρίδας της Γάζας σε διεθνή μεταβατική επιτροπή, όπως προβλέπει το σχέδιο Τραμπ.
Τέλος, συμφώνησε στην είσοδο των παλαιστινιακών δυνάμεων ασφαλείας, που εκπαιδεύονται στην Αίγυπτο και την Ιορδανία, στη Λωρίδα της Γάζας.