Μarch to Gaza: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Eξωτερικών
Περίπου 150 πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της κίνησης March to Gaza και συγκεντρώθηκαν στις 10 το πρωί έξω από το υπουργείο Εξωτερικών, διαμαρτυρόμενοι για την αναχαίτιση των ελληνικών πλοίων που κατευθύνονταν προς τη Γάζα, με στόχο να σπάσει ο ναυτικός αποκλεισμός και να παραδοθεί συμβολική ανθρωπιστική βοήθεια στον παλαιστινιακό θύλακα.
Όπως δήλωσαν: «Έξι πλοία ξεκίνησαν από την Ελλάδα, τα τέσσερα με ελληνικά πληρώματα. Κάποια ξέρουμε ότι έχουν αναχαιτιστεί, με τα άλλα έχουμε χάσει επικοινωνία άρα θεωρούμε ότι αναχαιτίστηκαν».
Οι διοργανωτές της κίνησης March to gaza έχουν ζητήσει να μπουν στο υπουργείο να παραδώσουν τα αιτήματα τους. «Μετά την αναχαίτιση της αποστολής Global Sumud Flotilla, στην οποία συμμετέχουν και είκοσι επτά (27) Έλληνες και Ελληνίδες πολίτες, ζητούμε την άμεση και ουσιαστική παρέμβαση του Υπουργείου Εξωτερικών για την προστασία της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας και των δικαιωμάτων τους».