Βοιωτία: Στη φυλακή για ένα μήνα η 62χρονη που έθαψε την μητέρα της σε στάβλο

 Βοιωτία: Στη φυλακή για ένα μήνα η 62χρονη που έθαψε την μητέρα της σε στάβλο

Την ενοχή της 62χρονης που έθαψε τη μητέρα της σε αυτοσχέδιο λάκκο για να συνεχίσει να παίρνει την συνταξή της στη Βοιωτία, αποφάσισε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θηβών. Η καταδίκη αφορά στο αδίκημα της ψευδούς κατάθεσης.

Το δικαστήριο απέρριψε τους ισχυρισμούς και δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό και της επέβαλλε ποινή φυλάκισης 14 μηνών.

Ο εισαγγελέας πρότεινε η ποινή να μην έχει ανασταλτικό χαρακτήρα και να εκτίσει δύο μήνες στη φυλακή. Το δικαστήριο αποφάσισε, τελικά να εκτίσει τον ένα μήνα.

Με ρούχα σαν σε κανονική κηδεία είχε θαφτεί η 92χρονη στο στάβλο

Τα αίτια και τις συνθήκες θανάτου της 92χρονης γυναίκας στην Βοιωτία την οποία κατηγορείται η κόρη της ότι έθαψε σε ένα αυτοσχέδιο λάκκο σε στάβλο περιγράφει το ιατροδικαστικό πόρισμα που εκδόθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο πόρισμά της η κα Έλενα Κρανιώτη αποδίδει το θάνατο της γυναίκας σε παθολογικά αίτια, ενώ η σορός της βρέθηκε με ρούχα, σα να είχε γίνει κανονική κηδεία. Δηλαδή, η 92χρονη είχε θαφτεί φορώντας σακάκι, μαντήλι, παντελόνι και παπούτσια.

Όσο για τον χρόνο θανάτου, δεν έγινε εφικτό να προσδιοριστεί με ακρίβεια καθώς ο σκελετός είχε υποστεί διάβρωση. Η ιατροδικαστής συνεκτιμώντας και τα στοιχεία της δικογραφίας, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η γυναίκα πέθανε πριν από δύο ή τέσσερα έτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Mega, ο σκελετός δεν έφερε κακώσεις, ενώ φάνηκε ότι η γυναίκα είχε κινητικά προβλήματα και κατακλύσεις. Το ενδεχόμενο να είχε στραγγαλιστεί δεν επιβεβαιώθηκε καθώς το υοειδές οστό που μπορεί να δείξει εγκληματική ενέργεια δεν βρέθηκε στο χώρο.