Θεσσαλονίκη: Ένας 62χρονος κατηγορείται πως κόντευε ν΄ αποψιλώσει το μισό βουνό

 Θεσσαλονίκη: Ένας 62χρονος κατηγορείται πως κόντευε ν΄ αποψιλώσει το μισό βουνό

Έναν 62χρονο συνέλαβαν αστυνομικοί του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Θεσσαλονίκης, που φέρεται να είχε στήσει οργανωμένη επιχείρηση παράνομης υλοτομίας και κατηγορείται και για άλλες παραβάσεις, αν και κατά την προσπάθειά τους, μάλλον έδειξαν υπερβάλλοντα ζήλο.

Πρόκειται για 62χρονο Έλληνα, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης κ. Ανακριτή Θεσσαλονίκης, για παράνομη υλοτομία-μεταφορά κακουργηματικού χαρακτήρα και παράβαση του Νόμου για την προστασία του περιβάλλοντος. Επιπρόσθετα, σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομίας.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε προχθές, με τη συνδρομή του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας και του Γραφείου μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, εντοπίσθηκε ο 62χρονος και συνελήφθη στο σπίτι του σε περιοχή του Δήμου Βόλβης.

Ο άνδρας πιάστηκε επ’ αυτοφώρω από κοινού με 65χρονο συνεργό του, ο οποίος συνελήφθη να προβαίνουν σε παράνομη και ανεξέλεγκτη υλοτόμηση με σκοπό την εμπορία ξυλείας, με αποτέλεσμα την αποψίλωση της πλαγιάς του βουνού σε μεγάλη έκταση, την οικολογική καταστροφή και υποβάθμιση του δασικού περιβάλλοντος.

Σε έρευνα στο σπίτι του 62χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

1 κινητό τηλέφωνο,
6 ανταλλακτικές αλυσίδες αλυσοπρίονου που χρησιμοποιούσαν για την παράνομη υλοτομία,
5 φακοί κεφαλής για χρήση κατά τις νυχτερινές ώρες και
1 πλήρης ανιχνευτής μετάλλων, χωρίς άδεια κατοχής από την αρμόδια Αρχή.
Ο 62χρονος άνδρας συνελήφθη και πρόκειται να οδηγηθεί στις αρμόδιες Δικαστικές Αρχές.