“Καρφί” Καστανίδη για Διαμαντοπούλου
Η Άννα Διαμαντοπούλου προκάλεσε αντιδράσεις με δηλώσεις για τον λαϊκισμό, συνδέοντας τη Μαρία Καρυστιανού, τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.
Ο Χάρης Καστανίδης σχολίασε τη θέση της με λακωνική ανάρτηση στα social media, παραπέμποντας στον φιλόσοφο Ερνέστο Λακλάου.Η ανάρτησή του στο Χ δεν αφήνει καμία αμφιβολία ότι «καρφώνει» την Α. Διαμαντοπούλου.
«Η μάχη κατά του λαϊκισμού προϋποθέτει ότι αυτοί/ες που θα την δώσουν έχουν επαρκώς κατανοήσει τι είναι λαϊκισμός. Λαϊκισμός δεν είναι η υπεράσπιση του λαϊκού και ο σεβασμός των πληγωμένων ανθρώπων. Ας προσπαθήσουν να μάθουν ξεκινώντας απο τον Ernesto Laclau.
Σ.σ: Ο Ernesto Laclau είναι Αργεντινός αριστερός φιλόσοφος.»
Η μάχη κατά του λαϊκισμού προϋποθέτει ότι αυτοί/ες που θα την δώσουν έχουν επαρκώς κατανοήσει τι είναι λαϊκισμός. Λαϊκισμός δεν είναι η υπεράσπιση του λαϊκού και ο σεβασμός των πληγωμένων ανθρώπων. Ας προσπαθήσουν να μάθουν ξεκινώντας απο τον Ernesto Laclau.
— Kastanidis Haris (@KastanidisHaris) September 24, 2025