Σύνταγμα: 7η μέρα απεργία πείνας για τον Πάνο Ρούτσι -Συγκέντρωση συμπαράστασης

 Σύνταγμα: 7η μέρα απεργία πείνας για τον Πάνο Ρούτσι -Συγκέντρωση συμπαράστασης

Ο Πάνος Ρούτσι, πατέρας του 22χρονου Ντένις που σκοτώθηκε στην τραγωδία των Τεμπών, συνεχίζει για 7η μέρα την απεργία πείνας στο Σύνταγμα. Με την κίνησή του ζητά να αποκαλυφθούν πλήρως οι συνθήκες θανάτου του γιου του και να γίνει δεκτό το αίτημά του για εκταφή και νέα εξέταση της σορού. Σήμερα, Κυριακή, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στις 18:30 στην πλατεία Συντάγματος.

«Όταν επί δυόμισι χρόνια περιμένεις από τη Δικαιοσύνη να μάθεις από τι πέθανε το παιδί σου και δεν μαθαίνεις τίποτα, η υπομονή σου εξαντλείται», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Σήμερα, Κυριακή, στις 18:30 το απόγευμα, στην πλατεία Συντάγματος, δεκάδες σωματεία και πολίτες καλούν σε μεγάλη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας.

Συνολικά 55 σωματεία του πολιτισμού, ανάμεσά τους η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος, το Σωματείο Εργαζομένων του Εθνικού Θεάτρου, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προσωπικού ΕΡΤ και ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, στηρίζουν δημόσια τον αγώνα του.

«Δεν θα επιτρέψουμε να ξεχαστούν οι εγκληματικές ευθύνες»

Σε κοινή ανακοίνωση, τα σωματεία καταγγέλλουν το βιαστικό κλείσιμο της ανάκρισης για την τραγωδία των Τεμπών, υποστηρίζοντας ότι κρίσιμα στοιχεία δεν ενσωματώθηκαν στη δικογραφία, ενώ οι πραγματικοί υπεύθυνοι παραμένουν στο απυρόβλητο.

«Στηρίζουμε τις οικογένειες των 57 θυμάτων της κρατικής αναλγησίας και των ιδιωτικοποιήσεων στα Τέμπη. Δεν θα επιτρέψουμε να ξεχαστούν οι εγκληματικές ευθύνες όσων οδήγησαν δεκάδες ανθρώπους στον θάνατο και εκατοντάδες άλλους με βαριές βλάβες και αναπηρίες», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο αίτημα εκταφής, το οποίο – όπως τονίζουν – έχει απορριφθεί επανειλημμένα από τις εισαγγελικές αρχές, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις των γονέων.

«Έχω δώσει υπόσχεση στο παιδί μου»

Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90.1, ο Πάνος Ρούτσι εξηγεί το προσωπικό του δράμα. «Έχω αμφιβολίες αν είναι το παιδί μου εκεί μέσα, ή αν υπάρχουν άλλα μέλη. Στην Λάρισα, 40 ημέρες μετά πέταξαν τα DNA», τονίζει.

Την ίδια στιγμή, δηλώνει αποφασισμένος να μην κάνει πίσω. «Δεν έχω πρόθεση να σταματήσω. Έχω δώσει υπόσχεση στο παιδί μου ότι θα δικαιωθεί, ότι θα μπουν στη φυλακή οι ένοχοι».

Παράλληλα, αποκαλύπτει πως κι άλλοι γονείς θυμάτων που έχουν αιτηθεί εκταφή σκέφτονται να προχωρήσουν σε απεργία πείνας.