Καραλής: “Ελπίζω να καταφέρω να ξεπεράσω τον Ντουπλάντις”

 Καραλής: “Ελπίζω να καταφέρω να ξεπεράσω τον Ντουπλάντις”

Ο Εμμανουήλ Καραλής, μετά την επιστροφή του από το Τόκιο με το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου, τόνισε ότι ο στόχος του είναι να ξεπεράσει τον μεγάλο του αντίπαλο, Αρμάντ Ντουπλάντις.

Η «μονομαχία» των δύο αθλητών στο επί κοντώ αποτελεί μία από τις πιο ενδιαφέρουσες στον χώρο του στίβου τα τελευταία χρόνια, με τον Σουηδό να διεκδικεί συνεχώς νέα παγκόσμια ρεκόρ και τον Έλληνα πρωταθλητή να παραμονεύει για να αξιοποιήσει κάθε ευκαιρία.

«Είμαι άυπνος, κουρασμένος πολύ γιατί γύρισα από ένα μεγάλο ταξίδι στην Ιαπωνία αλλά είμαι εδώ, βλέπω τους αγαπημένους μου. Είναι ο πατέρας μου εδώ, θα πάω να δω και τη μητέρα μου τώρα και όλη μου την οικογένεια. Να ξεκουραστούμε γιατί ήταν μία πάρα πολύ μεγάλη και μακριά σεζόν οπότε αξίζουμε λίγη ξεκούραση όλοι οι αθλητές γιατί δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό εκεί που ήμασταν.

Ελπίζω την επόμενη χρονιά να πάμε ακόμη καλύτερα, ακόμη πιο ψηλά, ακόμη πιο δυνατά γιατί όλο αυτό άναψε μία νέα φλόγα μέσα μου που θέλω να πιστεύω ότι στο μέλλον θα καταφέρω να πετύχω όλους τους στόχους που έχω θέσει. Σίγουρα όλοι οι αθλητές που παίρνουν μέρος σε αυτούς τους Αγώνες θέλουν να βγαίνουν πρώτοι. Εγώ έχω να συναγωνιστώ έναν πολύ καλό μου φίλο, έναν άνθρωπο που είναι ο καλύτερος του κόσμου.

Σίγουρα θα ήθελα και εγώ κάποια στιγμή να κάνουμε μία πολύ ωραία μάχη και γιατί όχι κάποια στιγμή άμα καταφέρω και πηδήξω κάποια στιγμή όσο πιο ψηλά έχω βάλει στο μυαλό μου, να καταφέρω να τον ξεπεράσω. Θα δουλεύω κάθε μέρα με χαμηλά το κεφάλι, θα δουλεύω πολύ σκληρά με στόχο να καταφέρνω να ξεπερνάω τον εαυτό μου. Θέλω σίγουρα να συνεχίσω να είμαι στα πόντιουμ, να καταφέρω να εξελίσσομαι ως αθλητής και ως άνθρωπος. Πιστεύω ότι είμαι ικανός να καταφέρω να ξεπεράσω τα 6,15 μέτρα.