Μ. Βρετανία: Πέθανε ο θρύλος του μποξ, Ρίκι Χάτον σε ηλικία 46 ετών

 Μ. Βρετανία: Πέθανε ο θρύλος του μποξ, Ρίκι Χάτον σε ηλικία 46 ετών

Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της πυγμαχίας, Ρίκι Χάτον πέθανε σε ηλικία 46 ετών, λίγους μήνες πριν την επιστροφή του στην ενεργό δράση. Το γεγονός σκόρπισε ανείπωτη θλίψη στους εραστές του αθλήματος που περίμεναν την επαναφορά του στο άθλημα μετά από 13 χρόνια σε αγώνα τον Δεκέμβριο 2025 στο Ντουμπάι.

Ο Χάτον, που έγινε διάσημος με το παρατσούκλι «Hitman», βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Μάντσεστερ σήμερα τα ξημερώματα στις 6.45’ και όλα δείχνουν πως ο θάνατός του προήλθε από παθολογικά αίτια.

Ήταν από τους πιο δημοφιλείς πυγμάχους της δεκαετίας του μιλένιουμ με αποκορύφωμα το εντυπωσιακό ρεκόρ του 43-0 μέχρι να βρει τον δάσκαλό του από τον Φλόιντ Μεϊγουέδερ το 2007 και λίγο αργότερα από τον Μάνι Πακιάο. Προτού συμβεί αυτό είχε προλάβει να πάρει παγκόσμιους τίτλους σε δύο κατηγορίες ελαφρών και ημιμεσαίων βαρών.

 Τώρα όλοι περίμεναν την επιστροφή του στην κατηγορία Μεσαίων Βαρών στις 2 Δεκεμβρίου στο Ντουμπάι με αντίπαλο τον Άιζα Αλ Νταχ, όπως είχε ανακοινώσει ο ίδιος ο αθλητής από τον περασμένο Ιούλιο.

Οι θαυμαστές του άφησαν ένα λουλούδι στο Ταιμσάιντ, μόλις έγινε γνωστό ότι ξεψύχησε ο θρύλος, επί της οδού Μπόουλακρ και δήλωναν πως δεν μπορούν να πιστέψουν ότι έφυγε σε τόσο νεαρή ηλικία.