Θεσσαλονίκη: Σε εφαρμογή ο νέος νόμος για τους μετανάστες- Καταδίκη 3 αλλοδαπών χωρίς χαρτιά

 Θεσσαλονίκη: Σε εφαρμογή ο νέος νόμος για τους μετανάστες- Καταδίκη 3 αλλοδαπών χωρίς χαρτιά

Στις φυλακές οδηγήθηκαν οι τρεις πρώτοι αλλοδαποί που συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη για παράνομη παραμονή στη χώρα, γεγονός που προβλέπεται με τις διατάξεις του νέου μεταναστευτικού νόμου. Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο καταδίκασε τρεις Τούρκους που εντοπίστηκαν σε έλεγχο να μένουν χωρίς χαρτιά στην Ελλάδα με βάση τον νέο νόμο Πλεύρη, ο οποίος δεν προβλέπει πλέον αναστολή ή μετατροπή σε τέτοιες ποινές.

Συγκεκριμένα, οι δύο καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης δυο ετών, ενώ ο τρίτος σε φυλάκιση 8 μηνών, καθώς του αναγνωρίστηκε η ελαφρυντικό περίσταση της μετεφηβικής ηλικίας, αφού είναι 19χρονος. Το δικαστήριο αποφάσισε ότι η ποινή μπορεί να ανασταλεί μόνον εφόσον οι καταδικασθέντες επιστρέψουν στη χώρα τους και παραδοθούν στα σύνορα.

Μαζί με τους τρεις Τούρκους, σύμφωνα με το voria.gr, συνελήφθησαν άλλοι δύο μετανάστες, οι υποθέσεις των οποίων εισήχθησαν στο Αυτόφωρο όμως δεν δικάστηκαν επειδή πήραν αναβολή.

Με την εφαρμογή του νέου μεταναστευτικού νόμου που προβλέπει να οδηγούνται στις φυλακές όσοι μετανάστες βρίσκονται παράνομα στη χώρα (χωρίς αναστολή ή μετατροπή οι επιβληθείσες ποινές) αναμένεται να αυξηθούν οι δίκες με το συγκεκριμένο αντικείμενο και οι κρατούμενοι στις φυλακές για παράνομη παραμονή.