Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε 34χρονος για επικίνδυνες σωματικές βλάβες- Δεν ήθελε να διαβάσει ευχή ιερέας
Μία ιδιαίτερη υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας κλήθηκε ν΄ αντιμετωπίσει δικαστήριο της Θεσσαλονίκης, που επέβαλε σε 34χρονο άνδρα ποινή 4 ετών για επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή. «Έχω πλήρη συνείδηση των πράξεων μου, εξοργίστηκα γιατί είναι ανώμαλοι, δεν τους βλέπετε πώς είναι; Είναι νεκροί», κατέθεσε ο 34χρονος στο δικαστήριο, ο οποίος δήλωσε ότι είναι ένοχος.
Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Δευτέρα και οι συγγενείς του μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο. Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό και αποφάσισε την έκτιση την ποινής, χωρίς ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση.
Όπως κατέθεσε η μητέρα του, ο ιερέας είχε επισκεφθεί με την πρεσβύτερα την οικία τους για να δειπνήσουν όλοι μαζί και, όταν θέλησε να διαβάσει μια ευχή «για το καλό του σπιτιού», ο γιος της εξαγριώθηκε κι άρχισε να τους χτυπά. «Εμένα και τον σύζυγό μου μας χτύπησε με γροθιές στο κεφάλι, ενώ τον μικρότερο αδελφό του τον χτύπησε στο χέρι», κατέθεσε η μητέρα του, σύμφωνα με το Protothema.gr έχοντας εμφανή τραύματα στο πρόσωπό της.
«Καθόμασταν στο τραπέζι και κάποια στιγμή ο ιερέας είπε να διαβάσει μια ευχούλα. Όταν σηκώθηκε, ο γιος μου αντέδρασε, άρχισε να φωνάζει και να μας δείχνει», κατέθεσε ο πατέρας του και συνέχισε: «Δεν τον γνώριζε τον ιερέα. Δεν περιμέναμε να αντιδράσει έτσι. Μας έλεγε να φύγουμε. Μετά άρχισε να χειροδικεί. Χτύπησε εμένα και τον αδελφό του. Έσπασε ένα ποτήρι και με χτύπησε στο κεφάλι, ενώ τον αδελφό του στο δεξί χέρι. Εμείς αποσυρθήκαμε όταν έγινε αυτό».
«Ο ιερέας ήθελε να διαβάσει μια ευχούλα και όπως φώναζε ο γιος μου, έτριζαν όλα τα παράθυρα. Δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας, απλά κάποιες φορές τον κυριεύει ο θυμός», είπε ο πατέρας του. Εκτός από εκείνον χτύπησε και τον μικρότερό του αδερφό.
Οι 3 τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο και από εκεί ειδοποιήθηκε η αστυνομία, που προχώρησε στη σύλληψη του κατηγορούμενου.
«Ήρθε ο ιερέας επίσκεψη και είπαμε να διαβάσει μια ευχή. Ο αδελφός μου άρχισε να σπάει πράγματα. Έσπασε ένα ποτήρι στο κεφάλι του πατέρα μου. Προσπαθούσαμε να τον συγκρατήσουμε. Εμένα με χτύπησε με αυτό στο κεφάλι και στον θώρακα. Τον αγαπάμε και μας νοιάζει η υγεία του. Θεωρώ πως με την αγάπη που θα του δείξουμε δε θα κάνει κάτι κακό. Αν έχει μετανιώσει και θέλει να εξομολογηθεί, δεν φοβάμαι», ανέφερε ο αδελφός του, έχοντας και αυτός τραύματα στο χέρι και στον θώρακα.