Συνελήφθη 17χρονος για αρπαγή μωρού- Κατηγορούμενη και η μάνα για παραμέληση ανηλίκου
Ένας 17χρονος συνελήφθη και κρατείται στην Αστυνομία για αρπαγή μωρού στο Κουκάκι. Ο 17χρονος φέρεται ότι άρπαξε το μωρό από τα Καμίνια και το παράτησε σε καρότσι στην Ακρόπολη. Για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου συνελήφθη και κατηγορείται και η 35χρονη Ρομά, που έχασε το μωρό της στο Κουκάκι.
Πρόκειται για το ίδιο άτομο που είχε πάρει κ άλλο μωράκι τον περασμένο Μάιο, από σούπερ μάρκετ στην Ομόνοια και το είχε αφήσει στον Άλιμο δίπλα σε κάδο σκουπιδιών. Νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης τον εντόπισαν στον Άλιμο να περιφέρεται και τον συνέλαβαν στελέχη του τμήματος Προστασίας Ανηλίκων.
Η περίεργη αυτή υπόθεση έχει καταγραφεί σε βίντεο. Ένα άτομο φαίνεται ν΄ αρπάζει ένα μωρό και να τρέχει. Έχει πολλά κοινά σημεία όμως με την αρπαγή ενός παιδιού στον Άλιμο τον περασμένο Μάιο.
Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ, συνελήφθη το απόγευμα της Πέμπτης από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων ένας17χρονος για την αρπαγή του βρέφους που έγινε χθες (3/9) το απόγευμα στον Πειραιά. Το βρέφος εντοπίστηκε κοντά στην Ακρόπολη από μια γυναίκα το βράδυ της Τετάρτης (3/9).
Σύμφωνα με την 35χρονη Ρομά, ο νεαρός άρπαξε το περίπου δύο μηνών βρέφος και εξαφανίστηκε προς άγνωστη κατεύθυνση.
Η ίδια φέρεται να υποστήριξε ενώπιον των αστυνομικών, πως όταν μπήκε σε λεωφορείο του Πειραιά για να ζητιανέψει, εκεί ο άγνωστος για την ώρα, φέρεται να της είπε να κατέβουν μαζί για να της αγοράσει γάλα το μωρό.
Στην Ακτή Κονδύλη, σε ένα φαρμακείο και όχι σε σούπερ μάρκετ όπως ήταν η αρχική ενημέρωση, υποστηρίζει η 35χρονη ότι της άρπαξε το βρέφος κι εξαφανίστηκε.
Το μωρό εντοπίστηκε τελικά μετά από ώρες, από μια 54χρονη Αλβανίδα στο Κουκάκι, ενώ πλέον είναι σε καθεστώς προστασίας στο νοσοκομείο Παίδων.