Την έκαψαν τα στόρι για παράνομο διαδικτυακό τζόγο- Ελληνίδα συνελήφθη ενώ διώκεται κι η εταιρεία

 Την έκαψαν τα στόρι για παράνομο διαδικτυακό τζόγο- Ελληνίδα συνελήφθη ενώ διώκεται κι η εταιρεία

Δικογραφία εις βάρος μίας Ελληνίδας σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Κυβερνοεγκλήματος, καθώς και σε βάρος αλλοδαπής εταιρείας, για παράνομο διαδικτυακό τζόγο. Η Ελληνίδα και τα στελέχη της αλλοδαπής εταιρείας διώκονται για παράβαση της νομοθεσίας αναφορικά με τη ρύθμιση της αγοράς διαδικτυακών παιχνιδιών.

Συγκεκριμένα κατόπιν διερεύνησης καταγγελίας, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση των παράνομων τυχερών παιχνιδιών μέσω διαδικτύου, προέκυψε ότι η Ελληνίδα προωθούσε και διαφήμιζε τυχερά παιχνίδια, που διοργανώνονταν και διεξάγονταν από τη συγκεκριμένη εταιρεία μέσω ιστοτόπων, χωρίς άδεια από την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την ΕΛΑΣ, η Ελληνίδα ως διαχειρίστρια προφίλ σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης, αναρτούσε παράνομες διαφημιστικές δημοσιεύσεις υπό μορφή «ιστοριών», με στόχο την προώθηση του ανωτέρω ιστότοπου τυχερών παιχνιδιών.

Ο συγκεκριμένος ιστότοπος εντάχθηκε στον κατάλογο Μη Αδειοδοτημένων Παρόχων Τυχερών Παιγνίων «Blacklist», που τηρεί η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε, θα υποβληθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Οι πολίτες, όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛΑΣ, μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Κυβερνοεγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά: 11188
Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
Μέσω twitter: @CyberAlertGR
Μέσω του gov.gr στην ενότητα Πολίτης και Καθημερινότητα/ Καταγγελίες / Καταγγελίες για εγκλήματα κυβερνοχώρου
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smartphones): CYBERΚΙD