Ζελένσκι: Ο Πούτιν δεν είναι έτοιμος για ειρήνη- Μετακινεί στρατεύματα για νέες επιχειρήσεις
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε ότι η Ρωσία προχωρά σε μετακινήσεις στρατευμάτων με στόχο την έναρξη νέων επιθετικών επιχειρήσεων.
Ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε τι δεν υπάρχουν ενδείξεις πως η Ρωσία προετοιμάζεται να τερματίσει τις εχθροπραξίες στην Ουκρανία.
«Αντιθέτως, μετακινούν τα στρατεύματα και τις δυνάμεις τους με τρόπο που να τους επιτρέπει να εξαπολύσουν νέες επιθετικές επιχειρήσεις», είπε στο βραδινό του διάγγελμα, επικαλούμενος αναφορά των ουκρανικών υπηρεσιών πληροφοριών.
Ο Ζελένσκι, μετά τη λήξη της συνέντευξης Τύπου του Τραμπ στον Λευκό Οίκο, ανάρτησε μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έπειτα από την τηλεφωνική του επικοινωνία με τον πρωθυπουργό του Καναδά, Μαρκ Κάρνεϊ.
Ο Ζελένσκι ανέφερε ότι παρουσίασε στον Κάρνεϊ την ουκρανική άποψη για τις «πραγματικές προθέσεις και τα σχέδια» της Μόσχας.
«Το βλέπουμε με τον ίδιο τρόπο, και είναι προφανές ότι οι Ρώσοι θέλουν, απλώς, να κερδίσουν χρόνο, όχι να τερματίσουν τον πόλεμο», έγραψε ο Ουκρανός πρόεδρος σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X.
«Η κατάσταση στο πεδίο της μάχης και τα ύπουλα πλήγματα της Ρωσίας σε πολιτικές υποδομές και απλούς ανθρώπους το αποδεικνύουν ξεκάθαρα», συμπλήρωσε.
Ο Ζελένσκι πρόσθεσε ότι ο ίδιος και ο Κάρνεϊ συμφώνησαν πως «καμία απόφαση που αφορά το μέλλον της Ουκρανίας και την ασφάλεια του λαού μας δεν μπορεί να ληφθεί χωρίς τη συμμετοχή της Ουκρανίας».
To συγκεκριμένο σχόλιο έγινε με αφορμή ερώτηση προς τον Τραμπ σχετικά με το αν ο πρόεδρος της Ουκρανίας θα παραστεί στις συνομιλίες της Παρασκευής.
«Θα έλεγα ότι θα μπορούσε, αλλά έχει πάει σε πολλές συναντήσεις», είπε χαρακτηριστικά ο Τραμπ στους δημοσιογράφους.
«Είναι εκεί τριάμισι χρόνια και δεν έγινε τίποτα», επισήμανε μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου.