Άγρια κόντρα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για δηλώσεις Απατζίδη: “Θα την διαγράψετε”- Τι απαντά η ίδια στις “γαλάζιες” επιθέσεις
Με σκληρή δήλωσή της απάντησε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μαρία Απατζίδη, στην επίθεση που δέχθηκε από τη Νέα Δημοκρατία και ειδικότερα από την εκπρόσωπο Τύπου του κυβερνώντος κόμματος, αναφορικά με τις δηλώσεις της για το τουρκολιβυκό μνημόνιο.
«Η Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ επιχειρεί να διαστρέψει τις δηλώσεις μου και τη σταθερή θέση του ΠΑΣΟΚ υπέρ των εθνικών συμφερόντων», υπογράμμισε η κ. Απατζίδη, κατηγορώντας τη Νέα Δημοκρατία ότι «προσπαθεί να κάνει το μαύρο-άσπρο».
Η βουλευτής ξεκαθάρισε πως το μήνυμα των δηλώσεών της ήταν σαφές και αφορά την ανάγκη να υπάρξει σθεναρή στάση από την πλευρά της κυβέρνησης απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις, ιδιαίτερα μετά τη νέα προσπάθεια της Άγκυρας να δημιουργήσει τετελεσμένα σε βάρος της Ελλάδας.
Η ίδια υπενθύμισε πως το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο του 2019 υπεγράφη την περίοδο που, όπως παραδέχθηκε τότε ακόμη και ο Άδωνις Γεωργιάδης, «η ηγεσία του ΥΠΕΞ είχε μειωμένα αντανακλαστικά». Η αναφορά αυτή, σύμφωνα με την κ. Απατζίδη, αναδεικνύει το πώς η ανοχή και η αδράνεια οδηγούν σε αποθράσυνση της Τουρκίας.
«Η Τουρκία φιλοξένησε πρόσφατα τριμερή με τη Δυτική Λιβύη και την Ιταλία, όπου συζητήθηκαν κρίσιμα ενεργειακά ζητήματα, χωρίς τη συμμετοχή της Ελλάδας», σημείωσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ασκώντας σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τη στάση της.
Καταλήγοντας, τόνισε με έμφαση ότι η σιωπή της κυβέρνησης απέναντι σε αυτά τα γεγονότα είναι εκκωφαντική, διαμηνύοντας ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να δεχθεί τετελεσμένα σε βάρος της εθνικής κυριαρχίας.
ΝΔ σε ΠΑΣΟΚ για Απατζίδη: Εθνική επιζήμια η θέση της, θα την διαγράψουν;
Σφοδρή επίθεση εναντίον του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε τη Δευτέρα η Νέα Δημοκρατία με αφορμή την προκλητική δήλωση της αναπληρώτριας Γραμματέως Αποδήμου Ελληνισμού του Κινήματος, Μαρίας Απατζίδη, ότι το τουρκολιβυκό μνημόνιο παράγει έννομα αποτελέσματα.
«Το ΠΑΣΟΚ, διά του εκπροσώπου του, αντί να καταδικάσει εμπράκτως την εθνικά επιζήμια τοποθέτηση της κας Μαρίας Απατζίδη, επέλεξε να πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα, διατυπώνοντας τις γνωστές αντιπολιτευτικές κορώνες. Μπροστά στο αντιπολιτευτικό τους μένος δεν διστάζουν να καλύψουν ακόμα και μία τόσο εθνικά επικίνδυνη θέση σχετικά με το ανυπόστατο και παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο», σημείωσαν πηγές του κυβερνώντος κόμματος.
«Από το βασικό όμως ερώτημα που προκύπτει, δεν θα υπεκφύγει. Εάν αυτό που είπε η αναπληρώτρια Γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού του ΠΑΣΟΚ δεν είναι θέση του κόμματος, όπως ψέλλισε με καθυστέρηση πολλών ωρών ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, το ερώτημα είναι: θα πράξει τα δέοντα, διαγράφοντας το στέλεχός του;», διερωτώνται οι ίδιες πηγές και καταλήγουν: «Αναμένουμε μια ξεκάθαρη απάντηση».
Νωρίτερα, τη σφοδρή αντίδραση της εκπρόσωπου Τύπου της ΝΔ Αλεξάνδρας Σδούκου προκάλεσε η τοποθέτηση της βουλευτή του ΠΑΣΟΚ η οποία υπερασπίστηκε τα έωλα επιχειρήματα της Τουρκίας και της Λιβύης για το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο.
Χαρακτηριστικά η κ. Απατζίδη, μιλώντας στο τηλεοπτικό σταθμό ΟΝΕ, είπε «το τουρκολιβυκό μνημόνιο ισχυρίζονται ότι δεν παράγει έννομα αποτελέσματα. Εγώ θα πω ότι παράγει έννομα αποτελέσματα και δημιουργεί τετελεσμένα».
- H εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Αλεξάνδρα Σδούκου με δήλωσή της κάλεσε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να απαντήσει εάν η τοποθέτηση της αναπληρώτριας Γραμματέα Αποδήμου Ελληνισμού του ΠΑΣΟΚ Μαρίας Απατζίδη για το τουρκολιβυκό μνημόνιο αποτελεί επίσημη θέση του κόμματος.
«Η Αναπληρώτρια Γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού του ΠΑΣΟΚ κα Μαρία Απατζίδη δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι το τουρκολιβυκό μνημόνιο παράγει έννομα αποτελέσματα» επισήμανε η κ. Σδούκου και πρόσθεσε:
«Η ελληνική κοινή γνώμη μαθαίνει ξαφνικά ότι ενώ το παράνομο και ανυπόστατο τουρκολιβυκό μνημόνιο δεν το αναγνωρίζει καμία χώρα στον κόσμο και το έχει καταδικάσει πολλάκις με τον πλέον επίσημο τρόπο η Ευρωπαϊκή Ένωση, στο ΠΑΣΟΚ βάλθηκαν να ξαναγράψουν την ιστορία του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας όπως τους βολεύει, αρκεί να αφήσουν, όπως πιστεύουν, ακόμη ένα στίγμα στην εικόνα της Κυβέρνησης».
Η εκπρόσωπος της ΝΔ σημείωσε, απευθύνοντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το εξής απλό ερώτημα: «Αυτό που δήλωσε η κα Απατζίδη αποτελεί την επίσημη θέση του κόμματός του στο ζήτημα; Διότι αν δεν είναι, καλό είναι να καταδικάσει άμεσα τα όσα ακούστηκαν από το στέλεχος της παράταξής του».
Και κατέληξε: «Στη Νέα Δημοκρατία απευχόμαστε να έχει υιοθετήσει ο κ. Ανδρουλάκης μια τέτοια αντεθνική θέση. Η αντιπολίτευση πρέπει να καταλάβει ότι δεν παίζουμε με τα εθνικά θέματα».