Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στη Γλυκή Θεσπρωτίας
Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής (3/08) στη Γλυκή Θεσπρωτίας, ελάχιστα χιλιόμετρα μακριά από το πύρινο μέτωπο που υπήρχε νωρίτερα στο Γαρδίκι.Η άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής είχε σαν αποτέλεσμα να τεθεί γρήγορα υπό έλεγχο η φωτιά, η οποία εκδηλώθηκε κοντά σε οικισμό.
Δύο ελικόπτερα συνέβαλαν αποφασιστικά στην κατάσβεση, πραγματοποιώντας συνεχείς ρίψεις, παίρνοντας νερό από τον ποταμό Αχέροντα που βρίσκεται πολύ κοντά στο σημείο.
Μάλιστα, νωρίτερα ήχησε και το «112» προκειμένου οι κάτοικοι να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Συνεχίζουν να επιχειρούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα το πρωί στην περιοχή Γαρδίκι Θεσπρωτίας. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 8:55 σε απόκρημνο, δύσβατο και δυσπρόσιτο σημείο, που ακόμη καπνίζει.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το δύσβατο της περιοχής δυσχεραίνει το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, καθώς τα οχήματα δεν έχουν πρόσβαση, με αποτέλεσμα η φωτιά να προσεγγίζεται μόνο από τα πεζοπόρα τμήματα.
Οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις καταβάλλουν προσπάθειες για την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς και στο σημείο επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 5ης ΕΜΟΔΕ, 7 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.