Νέα στοιχεία για τη βόμβα στο σπίτι του Γιάννη Πρετενέρη-Βρέθηκαν 5 μασούρια δυναμίτιδας με πυροκροτητή
Εκρηκτικός μηχανισμός εντοπίστηκε στην πολυκατοικία που διαμένει ο γνωστός δημοσιογράφος, Γιάννης Πρετεντέρης. Σύμφωνα με πληροφορίες ήταν μερικώς ενεργοποιημένος, και εντοπίστηκε από τον αστυνομικό φρουρό του δημοσιογράφου, τυλιγμένος σε νάιλον σακούλα.
Ο μηχανισμός εξουδετερώθηκε άμεσα από στελέχη του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ).
Ο χώρος αποκλείστηκε έγκαιρα από αστυνομικές δυνάμεις, ενώ στο σημείο -για λόγους ασφαλείας- έσπευσε και κλιμάκιο της Πυροσβεστικής.
Από τα πρώτα στοιχεία προκύπτει ότι μηχανισμός αποτελούταν από πέντε κιλά αμωνιοδυναμίτιδας με φυτίλι βραδείας καύσεως.
Συνεπώς, μία ενδεχόμενη έκρηξη θεωρείται θα προκαλούσε σοβαρές ζημιές.
Εκτιμάται ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός ίσως να είχε αφεθεί στο σημείο το προηγούμενο βράδυ, ενώ δεν φαίνεται να υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα.
Τις έρευνες για την υπόθεση έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.
Η προανάκριση διενεργείται από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας.
Σημειώνεται ότι, στις 29 Ιουνίου 2025 το όνομα του Γιάννη Πρετεντέρη είχε αναφερθεί σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, από τον επονομαζόμενο «ληστή με τα τατουάζ», ο οποίος είναι έγκλειστος και κατηγορείται για την αποστολή βόμβας στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης.
Έκτος από τον εκδότη της εφημερίδας «Βήμα», είχε αναφέρει και άλλους δημοσιογράφους όπως τον Ιορδάνη Χασαποπουλο και τους «τηλεμπατσους», όπως τους αποκαλούσε, Σταύρο Μπαλάσκα και Γιώργο Καλλιακμάνη.
Οι Αρχές θεωρούσαν τον «ληστή με τα τατουάζ» ως τον εντολέα για την τοποθέτηση βόμβας έξω από υποκατάστημα τράπεζας στη Θεσσαλονίκη, όπου σκοτώθηκε μία γυναίκα.