ΣΥΡΙΖΑ για Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών το 2015: ”Ήρθε η ώρα της αλήθειας! Να γιατί φοβάται ο κ. Μητσοτάκης”
“Η προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να αλλάξει την ιστορία κατέρρευσε. Το σημερινό δημοσίευμα του in.gr, σε συνδυασμό με όσα δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ σε πρόσφατη συνέντευξή της, εξηγούν τους λόγους για τους οποίους κάποιοι δεν ήθελαν τη δημοσιοποίηση των Πρακτικών του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών του 2015”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου.
Φοβούνται την αλήθεια, γιατί βολεύονται με την προπαγάνδα και τα κατασκευασμένα ψέματα. Φοβούνται ότι θα γίνει κατανοητό σε όλους, πως όταν κάποιοι φώναζαν «βάστα Σόιμπλε», ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με ειλικρινή πατριωτισμό έδιναν τη μάχη για τη σωτηρία τη χώρας και μια βιώσιμη συμφωνία.
Ήρθε η ώρα της αλήθειας! Να γιατί φοβάται την αλήθεια ο κ. Μητσοτάκης
[ Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ – https://t.co/ohYgKgsqAQ ] pic.twitter.com/IiiZsMFIAe— ΣΥΡΙΖΑ (@syriza_gr) July 6, 2025
Φοβούνται ότι θα επιβεβαιωθεί ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που κατάφερε αυτό που έμοιαζε αδύνατο: κράτησε τη χώρα στο ευρώ με ρύθμιση του δημόσιου χρέους και ξεκάθαρο ορίζοντα εξόδου από τα μνημόνια, όπως και έγινε το καλοκαίρι του 2018.
Και τελικά θα γίνουν οι αναπόφευκτες συγκρίσεις: ποιοι είναι αυτοί που έβγαλαν τη χώρα από τη χρεοκοπία κινούμενοι με αρχές, σχέδιο και αποφασιστικότητα και ποιοι είναι αυτοί που για ακόμη μια φορά οδηγούν τη χώρα σε νέες περιπέτειες, επαναλαμβάνοντας τις πιο σκοτεινές πρακτικές της διαφθοράς και της διαπλοκής.
Οι πολίτες που υπέστησαν τα πάνδεινα από την οικονομική κρίση, δικαιούνται να μάθουν την αλήθεια. Να δημοσιοποιηθούν τα πρακτικά των Πολιτικών Αρχηγών του 2015 άμεσα, καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.