ΟΠΕΚΕΠΕ: Καταγγελίες για χασισοφυτείες που έπαιρναν επιδότηση στην Κρήτη

 ΟΠΕΚΕΠΕ: Καταγγελίες για χασισοφυτείες που έπαιρναν επιδότηση στην Κρήτη

Ο πρόεδρος των Αστυνομικών Αθήνας, Δημήτρης Πάκος, μίλησε το πρωί στον ΣΚΑΪ για το σκάνδαλο με τις παράνομες επιδοτήσεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Αποκάλυψε μια νέα πτυχή της υπόθεσης, αναφέροντας ότι κάποιοι που καλλιεργούσαν χασισοφυτείες στην Κρήτη ίσως λάμβαναν επιδοτήσεις από το κράτος.

Αρχικά ο κ. Πάκος ανέφερε: «Πρέπει να δούμε ποιοι έχουν πάρει αυτές τις επιδοτήσεις στην Κρήτη και αν υπάρχουν άτομα που εμπλέκονται για διακίνηση ναρκωτικών. Αν υπάρχουν. Δεν το γνωρίζω, ξέρω όμως ότι εκεί υπάρχουν κάποιες προβληματικές περιοχές για τους συναδέλφους. Παλαιότερα οι αστυνομικοί στην Κρήτη ζητούσαν, άτομα που εμπλέκονται με διακίνηση ναρκωτικών, να μην παίρνουν επιδοτήσεις. Κάποιος που κάνει διακίνηση ναρκωτικών και πυροβολεί και αστυνομικούς μόλις τον πλησιάζουν, παίρνει και δημόσιο χρήμα; Αν ισχύει πρέπει να το δούμε. Όλα στο φως» είπε ο κ Πάκος.

Σε ερώτηση του Άκη Παυλόπουλου αν υπάρχει περίπτωση να πήραν επιδοτήσεις για κάποιες χασισοφυτείες, ο κ. Πάκος χαμογελώντας απάντησε, «υπάρχει;»

«Εμένα με ενδιαφέρει αστυνομικά, αν θα ελεγχθούν άνθρωποι που εμπλέκονται με παράνομες δραστηριότητες όχι μόνο στην Κρήτη, αλλά και αλλού που έπαιρναν τις επιδοτήσεις. Δηλαδή εγώ τον κυνηγάω να τον βάλω μέσα και από την άλλη τον πληρώνει το κράτος;» συμπλήρωσε ο κ. Πάκος.