Συγκέντρωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο

 Συγκέντρωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο

Συλλαλητήριο αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης διοργανώνεται την Κυριακή (15/06) το απόγευμα στην Αθήνα. Η ΕΛΑΣ προχώρησε σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ενώ είναι κλειστός από τις 18:00  ο σταθμός του Μετρό στο «Σύνταγμα».

«Οι συνεχιζόμενες επιθέσεις του κράτους – δολοφόνου στην ευρύτερη περιοχή έχουν σκορπίσει το θάνατο όχι μόνο στη γειτονική Παλαιστίνη την οποία το Ισραήλ έχει καταδικάσει σε πραγματική γενοκτονία, πείνα και λιμό, αλλά κλιμακώνει τα δολοφονικά του σχέδια με μια σειρά επιθέσεις σε Συρία, Λίβανο, Υεμένη και τώρα στο Ιράν με πρόσχημα τα πυρηνικά του προγράμματα. Στόχος τους να επιβάλουν τα εγκληματικά ιμπεριαλιστικά σχέδια του Ισραήλ και των ΗΠΑ, ξαναμοιράζοντας τη γη. Με των λαών το αίμα ξαναχαράζουν τα σύνορα!», σημειώνει το ΠΑΜΕ στο κάλεσμα του για την κινητοποίηση.

palaistini 1

«Οι λαοί της ευρύτερης περιοχής δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από τις κυβερνήσεις τους, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ που οπλίζουν τα χέρια του κράτους δολοφόνου, που στηρίζουν οικονομικά και στρατιωτικά το Ισραήλ. Είναι συνένοχη η κυβέρνηση της χώρας μας, η κυβέρνηση της ΝΔ, για τη στήριξη στο Ισραήλ. Συνένοχοι και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα που καλύπτουν την εγκληματική αυτή πολιτική. Οι μάσκες έπεσαν! Όσοι επιμένουν να μιλούν για το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα, όσοι εξισώνουν το θύμα με το θύτη και σχετικοποιούν το έγκλημα, είναι συνυπεύθυνοι και πρέπει να τιμωρηθούν», επισημαίνει.

Καλεί το λαό μας ακόμη πιο αποφασιστικά «να αναπτύξει τον αγώνα του ενάντια στην πολιτική που μπλέκει τη χώρα μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των “συμμάχων”. Οι καπνοί του πολέμου σκέπασαν τη γειτονιά μας, έφτασαν στα σύνορά μας, δε χωρά άλλη αναμονή. Απαιτούμε τώρα την άμεση διακοπή των στρατιωτικών, πολιτικών και οικονομικών σχέσεων της ελληνικής κυβέρνησης με το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ. Τώρα να δυναμώσει η αλληλεγγύη στα αδέλφια μας στην Παλαιστίνη, στους υπόλοιπους λαούς της ευρύτερης περιοχής».

palaistini 2

Σε μαζική συμμετοχή καλούν επίσης μεταξύ άλλων η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης – Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ), η Πανελλήνια Ενωση Κρατουμένων Αγωνιστών Μακρονήσου (ΠΕΚΑΜ), η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ) και η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ).

Ακόμα καλούν εκατοντάδες Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα της Αττικής.