Κουντουρά: Fake news όσα αναπαράγονται από βελγική ιστοσελίδα – φάντασμα

Η ευρωβουλευτής Έλενα Κουντουρά απάντησε με έντονο τρόπο σε δημοσίευμα βελγικής ιστοσελίδας, το οποίο την εμπλέκει —μαζί με περίπου 150 πρώην και νυν ευρωβουλευτές από διάφορες χώρες— σε υπόθεση σχέσεων με τρίτη χώρα.
Με ανακοίνωσή της, κάνει λόγο για fake news και χαρακτηρίζει την ιστοσελίδα «ιστοσελίδα-φάντασμα». Τονίζει πως πρόκειται για συκοφαντικό δημοσίευμα και σημειώνει ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει ήδη ενημερωθεί και ερευνά ποιοι βρίσκονται πίσω από την εν λόγω ενέργεια.
Η δήλωσή της
«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δέχεται επίθεση με fake news από ιστοσελίδα απάτης (scam website) στο εξωτερικό που κατηγορεί 150 πρώην και νυν Ευρωβουλευτές, Έλληνες και ξένους, για δήθεν σχέσεις με τρίτη χώρα. Πρόκειται για μία ιστοσελίδα που φέρει βελγική επωνυμία και η οποία εσκεμμένα κατασκευάζει και διασπείρει ψευδείς ειδήσεις.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έχουν ήδη ενημερωθεί από τους Ευρωβουλευτές, έχουν επιληφθεί θεσμικά και διερευνούν ποιοι κρύβονται πίσω από αυτήν την ιστοσελίδα- φάντασμα. Παρακαλώ άμεσα να αποσυρθούν όλα τα δημοσιεύματα και οι αναρτήσεις που με αφορούν με το ψευδές συκοφαντικό περιεχόμενο και να σταματήσει η αναπαραγωγή τους. Διαφορετικά, επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο δικαίωμά μου».
Έλενα Κουντουρά