“Μαύρο” Καραμανλή σε Σαμαρά για νέο κόμμα
(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)
«Θα μας απαγορεύσουν και να σκεπτόμαστε;»… Έτσι απαντά ο Αντώνης Σαμαράς σε όσους τον ρωτούν αν σκέπτεται την ίδρυση νέου κόμματος. Μέχρι εκεί πάντως, διότι κρατά κλειστά τα χαρτιά του αν και η φημολογία εντείνεται όσο και οι πιέσεις αλλά και οι παρασκηνιακές κινήσεις με διαρκείς επαφές.
Το Μέγαρο Μαξίμου δεν φαίνεται να ανησυχεί ενώ όσον αφορά πιο όμορους χώρους ο Κυριάκος Βελόπουλος εξαπέλυσε προληπτική επίθεση διαχωρίζοντας τη θέση του. Δεν ισχύει το ίδιο με την Αφροδίτη Λατινοπούλου η οποία δεν προτίθεται να επιτεθεί ποτέ στον πρώην πρωθυπουργό.
Κάποιοι βέβαια, σε όλη αυτήν την κινητικότητα βάζουν και την “παράμετρο” Κώστας Καραμανλής. Και τούτο διότι οι δύο πρώην πρωθυπουργοί έχουν εμφανιστεί στο ίδιο μήκος κύματος σε πολλλά θέματα πλήν όμως με διαφορετικό ύφος και στυλ.
Μάλιστα θα εμφανιστούν μαζί και στην παρουσίαση του βιβλίου του Σταύρου Λυγερού «Οι αθέατες όψεις του πολέμου στην Ουκρανία» στα μέσα Ιουνίου.
Πάντως παρότι οι δυό τους συμπίπτουν ιδίως όσον αφορά στην εξωτερική πολιτική, όταν τα πραγματα πάνε στο επίπεδο πολιτικού φορέα εκεί οι δρόμοι “χωρίζουν”. Ο ίδιος ο Κώστας Καραμανλής έχει τοποθετηθεί περι νέου κόμματος λέγοντας «το 2004 πήρα 3,5 εκατ. ψήφους. Τι θα πάω να πάρω με ένα νέο κόμμα;» τοποθετώντας, παρά τις διαφωνίες, εαυτόν εντός ΝΔ.
Ο Σαμαράς πάντως δεν φαίνεται ούτε να συμμερίζεται ούτε να πτοείται από τις αποφάσεις Καραμανλή.