Θρασύτατη απόπειρα κλοπής ΑΤΜ στη Μεσσηνία-Σοκαριστικό βίντεο

 Θρασύτατη απόπειρα κλοπής ΑΤΜ στη Μεσσηνία-Σοκαριστικό βίντεο

Απόπειρα αρπαγής ολόκληρου αυτόματου μηχανήματος ανάληψης μετρητών σημειώθηκε τα ξημερώματα στη Βαλύρα του Δήμου Μεσσήνης, με τους δράστες να φεύγουν τελικά χωρίς λεία, αλλά αφήνοντας πίσω τους σοβαρές ζημιές. Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών, με αξιοποίηση και του υλικού από κάμερες ασφαλείας της περιοχής.

Ήταν περίπου 3:00 τα ξημερώματα όταν ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός του ΑΤΜ που βρίσκεται στον εξωτερικό χώρο σούπερ μάρκετ της περιοχής. Άμεσα στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της αστυνομίας από το Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης, το Α.Τ. Οιχαλίας και περιπολικό της ΟΠΚΕ.

Με σχοινιά και… αγροτικά

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, τέσσερα άτομα που επέβαιναν σε δύο αγροτικά οχήματα επιχείρησαν να ξηλώσουν το μηχάνημα. Αφού το χτύπησαν με ένα από τα οχήματα, το έδεσαν με σχοινιά και προσπάθησαν να το αποσπάσουν από τη βάση του. Η επιχείρηση δεν στέφθηκε με επιτυχία και οι δράστες τράπηκαν σε φυγή, πριν προλάβουν να φτάσουν οι αστυνομικές δυνάμεις.

Αν και δεν κατάφεραν να πάρουν χρήματα ή να αφαιρέσουν το μηχάνημα, προκάλεσαν μεγάλες φθορές, καταστρέφοντας πλήρως το ΑΤΜ.

Εντατικές έρευνες – Καμένο όχημα εντοπίστηκε στην Τριόδο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών, με αξιοποίηση και του υλικού από κάμερες ασφαλείας της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ένα από τα δύο αγροτικά οχήματα βρέθηκε λίγες ώρες αργότερα καμένο στην περιοχή της Τριόδου. Οι αρχές εκτιμούν πως είχε κλαπεί νωρίτερα από σημείο στο κέντρο της Μεσσήνης.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάποια σύλληψη.

Δείτε το σχετικό βίντεο: