Πορεία αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη στο κέντρο της Αθήνας (εικόνες, vid)
Συλλαλητήριο στήριξης του παλαιστινιακού λαού πραγματοποίησαν το πρωί του Σαββάτου στο κέντρο της Αθήνας εργατικά συνδικάτα, φορείς και κοινωνικές συλλογικότητες, διαδηλώνοντας ενάντια στη συνεχιζόμενη αιματοχυσία στη Γάζα και ζητώντας την άμεση παύση κάθε στήριξης στο κράτος του Ισραήλ.
Η κινητοποίηση ξεκίνησε με συγκέντρωση στο πάρκο Ελευθερίας, με τους διαδηλωτές να κρατούν πανό και πλακάτ με συνθήματα όπως «Να σταματήσει η σφαγή στη Γάζα» και «Λευτεριά στην Παλαιστίνη».

Πορεία προς την ισραηλινή πρεσβεία
Ακολούθησε πορεία προς την ισραηλινή πρεσβεία, στη Λεωφόρο Κατεχάκη, όπου η κεφαλή της πορείας έφτασε περίπου στις 12:30 το μεσημέρι. Η παρουσία της αστυνομίας στην περιοχή ήταν αυξημένη, ενώ η κυκλοφορία διακόπηκε προσωρινά κατά τη διέλευση των διαδηλωτών.

Κάλεσμα του ΠΑΜΕ: «Στη σωστή πλευρά της Ιστορίας»
Στο κάλεσμά του για συμμετοχή στο συλλαλητήριο, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Η σωστή πλευρά της Ιστορίας είναι εδώ, στον αγώνα για το δικαίωμα όλων των λαών να ζουν ειρηνικά στον τόπο τους και όχι με τα σφαγεία για τα συμφέροντα των εκμεταλλευτών όλου του κόσμου».


“Συμπληρώνονται 600 μέρες γενοκτονίας και λιμοκτονίας, που έχει εξαπολύσει το σιωνιστικό κράτος-τρομοκράτης με τις πλάτες των ΗΠΑ και των δυτικών συμμάχων του, μεταξύ των οποίων η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Και κάθε μέρα που περνάει η φρίκη μεγαλώνει” αναφέρει από την πλευρά της η “Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο – Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη”.


“Όλες, όλοι, όλα μαζί, στο πλευρό της Αντίστασης μέχρι τη νίκη! Για μια Ελεύθερη Παλαιστίνη από τον Ιορδάνη μέχρι την Μεσόγειο, δημοκρατική, πολυπολιτισμική και πολυθρησκευτική, με δικαίωμα επιστροφής όλων των προσφύγων από το ’48 και μετά”, προσθέτει.



