Σαλάτας (ΟΠΕΚΕΠΕ): Το μεγαλύτερο πρόβλημα στον Οργανισμό ήταν το 2022 και το 2023

 Σαλάτας (ΟΠΕΚΕΠΕ): Το μεγαλύτερο πρόβλημα στον Οργανισμό ήταν το 2022 και το 2023

Ο καρατομηθείς πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Νίκος Σαλάτας μίλησε στο Kontra για τον Οργανισμό προσδιορίζοντας το 2022 και το 2023, ως το μεγαλύτερο πρόβλημα. Ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Θα σας πω μια αλήθεια. Και το 2015 υπήρχαν προβλήματα και το 2018 και το 2020. Το μεγαλύτερο πρόβλημα στον Οργανισμό ήταν το 2022 και το 2023. Από εκεί διαλύθηκε ο Οργανισμός, το ξέρουν όλοι, όλοι οι αγρότες το ξέρουν. Εκεί είναι μια μεγάλη ιστορία έγιναν μεγάλα πράγματα, έπεσε το πληροφοριακό σύστημα και έγιναν κομπίνες».

Ο καρατομηθείς πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ επέρριψε ευθύνες και στους 5 πρώην προέδρους λέγοντας ότι αν οι πολιτικοί τους πίεζαν έπρεπε να το πουν.

«Αν τον πιέζουν οι πολιτικοί τον πρόεδρο, να το πει. Εγώ δεν ήμουν διαχειρήσιμος. Οι προηγούμενοι πρόεδροι λένε ότι υπήρχαν πιέσεις. Έπρεπε να το πουν».

Στη συνέχεια ο Νίκος Σαλάτας επέκρινε την απόφαση της κυβέρνησης για αιφνιδιαστικό κλείσιμο του ΟΠΕΚΕΠΕ και την ανάθεση της αρμοδιότητας στην ΑΑΔΕ για το μοίρασμα 3 δισεκατομμυρίων ευρώ κοινοτικών κονδυλίων το χρόνος τους αγρότες. Όπως είπε ο ΟΠΕΚΕΠΕ έπρεπε να γίνει Ανεξάρτητη Αρχή και να στελεχωθεί καθώς είναι υποστελεχωμένος.

Μάλιστα, ανέφερε ότι η αιφνιδιαστική ανάθεση του έργου του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ ενέχει τον κίνδυνο να καλυφθεί το σκάνδαλο.

«Υπάρχει και μια άλλη σκέψη. Μήπως λειτουργήσει η ΑΑΔΕ ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ και δεν βρούμε αυτούς που πραγματικά ευθύνονται», είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Σαλάτας.