Κρεμλίνο για Τραμπ: “Η Μόσχα εκτιμά ιδιαίτερα τις μεσολαβητικές προσπάθειες της Ουάσινγκτον”
O Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα έχουν τηλεφωνική επικοινωνία στις 17:00 ώρα Μόσχας (16:00 ώρα Ελλάδας), όπως επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.
Ο Πεσκόφ χαρακτήρισε «σημαντική» τη συγκεκριμένη συνομιλία, αναφέροντας πως «στις 17:00 θα πραγματοποιηθεί τηλεφωνική συνομιλία με τον Τραμπ. Ο Τραμπ το ανακοίνωσε ήδη προχθές. Φυσικά, η συνομιλία είναι σημαντική, δεδομένων των διαπραγματεύσεων που έλαβαν χώρα στην Κωνσταντινούπολη».
Για την πιθανότητα συνάντησης των δύο προέδρων, ο Πεσκόφ ανέφερε πως εξαρτάται από προσωπικές συμφωνίες που μπορεί να επιτευχθούν μεταξύ τους. «Θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το τι θα αποφασίσουν οι ίδιοι. Η απόφαση ανήκει στους δύο προέδρους. Η συνάντηση, φυσικά, πρέπει να οργανωθεί, αλλά ανάλογα με το χρονοδιάγραμμα που θα ορίσουν οι ίδιοι, οι ομάδες θα προσαρμοστούν σε αυτό», δήλωσε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας πως η Μόσχα εκτιμά ιδιαίτερα τις μεσολαβητικές προσπάθειες της Ουάσινγκτον.